Dubbele grenspaalroute

Fietsroute 115350

Aangeboden door:

4357 170

Omschrijving

Deze route loopt door gebieden als de Beverbeekse Heide, de Groote Heide, ’t Leenderbos, het Goor en de Vloeten. De natuurgebieden en de bijzondere gebouwen maken de route afwisselend. Tussen knooppunt 58 en 59 fiets je door het Cranendonckse bos. Dit bos behoorde tot het kerngebied van Baronie Cranendonck, welke omstreeks 1200 ontstond rond het gelijknamige kasteel. Dit kasteel is verwoest door de Fransen in 1673. In 1899 is hier een witte villa gebouwd en vervolgens is in 1917 het torentje eraan gemaakt. De naam van de gemeente is afgeleid van kasteel Cranendonk. De naam zou wijzen op een donk of heuvel waar zich kraanvogels ophielden. Kraanvogels zijn helaas niet meer te vinden in dit gebied, je ziet misschien wel de tureluur, de wulp, de grutto of de kwikstaart. Wanneer je bij de voorrangsweg rechtsaf richting centrum Maarheeze rijdt, tref je na ongeveer 1,5 km. (op de Kerkstraat) twee langgevelboerderijen aan welke mogelijk van oorsprong Teutenhuizen zijn. De Teuten waren handelaren die er te voet op uit trokken om tot ver in het buitenland hun waren en diensten aan te bieden. Zij genoten aanzien en brachten rijkdom naar de Kempen, zoals terug te zien is aan deze boerderijen. Fiets dezelfde weg terug om de route te vervolgen. Al fietsend naar knooppunt 59 kom je door natuurgebied De Vloeten. Deze bosstreek bestaat uit diverse soorten dennen en heeft een glooiend karakter. In de laatste ijstijd hebben zich door windafzettingen duinen en stuifzanden gevormd, de zogenaamde duinvaaggronden. Wanneer je bij knooppunt 36 rechtdoor rijdt stuit je op de grens België - Nederland. Hier vind je het St. Benedictusklooster oftewel de Achelse Kluis. Vroeger was dit een thuishaven voor kluizenaars. Sinds 1998 wordt hier trappistenbier gebrouwen. Op weg naar knooppunt 216 passeer je de ‘Dubbele paal’, een baroniegrenspaal, er zijn er nog zeven langs de noordgrens van Cranendonck. Bij het knooppunt zelf zie je monument ‘De Elektrische Draad’ wat herinnert aan de Eerste Wereldoorlog. De grens tussen Nederland en België werd toen van Voeren tot Zeeland afgesloten met een elektrische draad waarop 3000 volt stond. Tevens werd de grens bewaakt door Duitse soldaten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

80
80 (Midbuulweg, 6021KB, Cranendonck, North Brabant, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

80
Jouw startpunt
Knooppunt 80
Midbuulweg
6021KB Cranendonck
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sportlaan
6021KA Cranendonck

VVV Cranendonck

Markt 22a
6021 CE Budel
0495 - 58 77 91
Stuur een mail

UiTpunt Hamont-Achel

Wal 26
3930 Hamont-Achel
+32 (0)11 51 05 00
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Brasserie Gezellig

Brasserie Gezellig

Fietscafe

Gezelligheid is het eerste wat je kunt verwachten als je te ga...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooi"

 geplaatst op:

Afwisselende route

Henk , Noord-Brabant

op:

Peter, Noord-Brabant

op:

"Cool"

 geplaatst op:

Best een mooie route met veel variatie

Sonia, Noord-Brabant

geplaatst op:

Mooi duidelijke

"Verrassingstocht"

 geplaatst op:

Heel mooie route prachtige verharde bosroute genoeg pauzelocaties en als toetje en mooi fietspad door heidegebied toppie

Bart

op:

Ad

op:

judith

op:

"GaxetrrDdrrDe"

 geplaatst op:

D

Johannes

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115350 | Toegevoegd op 10-8-2012 | Laatst gewijzigd op 18-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding