Museum en Molen Fietsroute

Fietsroute 115344

Aangeboden door:

5175 106

Omschrijving

Voor fietsliefhebbers hebben wij een prachtige fietsroute in en rondom Heerenveen uitgezet. De fietsroute is voor mensen die van een stukje cultuur en van natuur houden. De route gaat langs interessante musea en prachtige molens in Heerenveen. Maar ook zeker komt de natuur in deze fietsroute voorbij, zo kun je in het natuurgebied voorbij Rotstergaast even van de fiets afstappen en een heerlijke wandeling maken of even tot rust komen tijdens een meegebrachte picknick. De route is uitgezet volgens het knooppuntensysteem. Dus let goed op, de bordjes aan de paaltjes wijzen je de weg! De Museum en Molenfietsroute leidt je langs het mooie Streekmuseum Willem van Haren met wisselende tentoonstellingen, daarna kom je langs Korenmolen Welgelegen die al vanaf 1849 bestaat en nog steeds meelvaardig is. Elke zaterdag is deze molen geopend van 9.00-13.00 uur. Daarnaast is er in Sint Johannesga ook een molen (molen de Hersteller) die je kunt bezichtigen. Tenslotte is er het Nationaal Openbaar Vervoermuseum in Ouwsterhaule. Dit museum ligt op het einde van de route. Dit wordt door vrijwilligers gerund en je kunt hier een kopje koffie nuttigen. Openingstijden zijn van woensdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en op afspraak via telefoonnummer 0513-795068. Wij wensen je veel fietsplezier en geniet van alle cultuur en natuur om je heen in de prachtige, verrassende omgeving van Heerenveen. Het eindpunt van deze route is gelijk aan het beginpunt van deze fietsroute. Namelijk de bij VVV/ANWB in Heerenveen. Wil je de dag compleet maken, loop dan nog even door ons gezellige centrum van Heerenveen of vraag informatie voor een andere activiteit aan één van onze medewerkers van de VVV/ANWB. Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV/ANWB Heerenveen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Heerenveen (Minckelersstraat, 8442CE, Heerenveen, Friesland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Heerenveen
Minckelersstraat
8442CE Heerenveen
Plan route naar startpunt

ernst van harenplein

Minckelersstate
8442PL Heerenveen

heerenveen

Trambrêge
8440BH Heerenveen

Oplaadpunt

Binnenweg
8443DS Heerenveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Crack State

Crack State

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie
Geen foto van Welgelegen

Welgelegen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van De Hersteller

De Hersteller

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route!"

 geplaatst op:

Heel afwisselend.

"Mooie route"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115344 | Toegevoegd op 10-8-2012 | Laatst gewijzigd op 6-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding