Rondje Bergen op Zoom

Fietsroute 115324

Aangeboden door:

11809 153

Omschrijving

Deze route voert je langs diverse bezienswaardigheden in de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht, gelegen op de Brabantse Wal. Het unieke aan de Brabantse Wal is het natuurlijke hoogteverschil; de steilrand verschijnt op de grens met België onder Ossendrecht in het landschap, klimt bij Hoogerheide en Woensdrecht naar + 20 m NAP, wordt lager bij Bergen op Zoom en Halsteren en verdwijnt bij de Kladde (Steenbergen) in de ondergrond. Het startpunt van de route is de VVV in Bergen op Zoom in het centrum waar we vele monumentale panden en terrassen vinden. Vanaf de Grote Markt volg je via de Kerkstraat de borden fietsroutenetwerk. Je vervolgt de borden richting knooppunt 15. In het buitengebied van Bergen op Zoom fiets je langs Landgoed Lievensberg. Een wandeling door het gebied is een aanrader. Kaasboerderij De Zuidgeest is één van de boerenbedrijven op de Brabantse Wal. Op ambachtelijke wijze worden hier vele soorten zuivelproducten gemaakt. Landgoed Mattemburgh bestaat uit een villa met een fraai aangelegde tuin en oranjerie uit de periode 1844-1850. Tegenwoordig is er in de oranjerie een horeca-gelegenheid gevestigd. Op de terugweg naar het centrum fiets je langs De Binnenschelde -een recreatiemeer-, de Gevangenpoort (het oudste monument van Bergen op Zoom) en stadspaleis/museum Het Markiezenhof. Tijdens deze fietstocht kun je uitrusten bij de vele horecagelegenheden die aan de route liggen: van (eet)café tot gerenommeerd restaurant. In de maanden mei en juni kun je genieten van de 3 culinaire A’s: Aardbeien, Ansjovis, Asperges. Deze fietsroute word je aangeboden door VVV Brabantse Wal. Bezoek voor meer informatie over deze regio www.vvvbrabantsewal.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Brabantse Wal (Steenbergsestraat, 4611 TC, Bergen op Zoom, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Brabantse Wal
Steenbergsestraat
4611 TC Bergen op Zoom
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Mineurplein
4611HR Bergen op Zoom

bergen op zoom

Stationsplein
4611BX Bergen op Zoom

Oplaadpunt

Rooversberg
4617MV Bergen op Zoom

Bezoekerscentrum Natuurpodium

Boslustweg 3
4624 RB Bergen op Zoom

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landgoed Lievensberg

Landgoed Lievensberg

Landgoed

Lievensberg is een oud landgoed en bestaat uit zandverstuiving...

Meer informatie
Landgoed Mattemburgh

Landgoed Mattemburgh

Landhuis
Geen foto van Twee Vrienden

Twee Vrienden

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Tegenvallend"

 geplaatst op:

Relatief veel fietsen door saaie woonwijk en langs N wegen. De natuur onderweg is wel mooi, maar mist dat beetje extra. Live navigatie laat te wensen over, maar zonder kom je er ook niet. Jammer

"Mooie route.maar"

 geplaatst op:

Knooppunt nummers slecht aangegeven

"Idd veel hoogteverschil, verder erg saai"

 geplaatst op:

Op een zondag in maart vertrokken we vanaf het startpunt bij het mooie Markiezenhof. Winkels, maar ook de meeste horeca gesloten, de tocht ging langs heel erg veel niet-interessante straten, in BoZ. Misschien zijn de beschreven bezienswaardigheden beter in de zomermaanden te bezoeken, nu was het meeste gesloten.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115324 | Toegevoegd op 7-8-2012 | Laatst gewijzigd op 4-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding