Rondje Sneekermeer

Fietsroute 115319

Aangeboden door:

13040 240

Omschrijving

De Sneekermeerroute leid je langs zeer mooie locaties en dorpen rondom Sneek. Zo fiets je uiteraard langs het Sneekermeer, maar ook over de oude binnendijk van de vroegere Middelzee en door dorpen als Terherne en Joure, en het tweelingdorp Oppenhuizen en Uitwellingerga (Top en Twel). Voordat je begint aan de fietsroute rondom het Sneekermeer is het zeer de moeite waard een bezoek te brengen aan het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Behalve veel van de Friese scheepsvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek. Open: ma t/m za 10.00 – 17.00 uur en zo 12.00 – 17.00 uur. Weduwe Joustra is een distilleerderij waar sinds 1864 Beerenbrug wordt gemaakt volgens het originele receptuur. De 6e generatie ontvangt je graag in de ambachtelijke slijterij met o.a. een nog volledig intact drankorgel. Naast Beerenburg worden er vele andere soorten likeuren en dranken gemaakt. Als je in Terherne aankomt is een bezoek aan het Kameleondorp Terherne zeker de moeite waard. Het dorp Terherne is vooral heel bekend als Kameleondorp. Dé plek waar zich alle avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer uit de Kameleonboeken afspelen. In het centrum van Joure ligt Museum Joure aan de Geelgieterstraat 1-11. Het bestaat uit het Johannes Hessel Huis, het Kofjehus, het Egbert Douweshuske (geboortehuisje van Egbert Douwes, de grondlegger van het Douwe Egbertsconcern) en nog veel meer. Open: di t/m vr 10.00-17.00 uur en za/zo en ma 14.00-17.00 uur. Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Sneek. Ga voor mee informatie over deze regio naar www.vvvsneek.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Prins Hendrikkade, 8601BX, Sneek, Friesland, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Sneek
Prins Hendrikkade
8601BX Sneek
Plan route naar startpunt

Dagcentrum Smidsstraat

Hooghuistersteeg
8601CL Sneek
0515 - 46 06 15
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Prins Hendrikkade
8601CB Súdwest Fryslân

VVV-agentschap Sneek in het Fries Scheepvaartmuseum

Kleinzand 16
8601 BU Súdwest Fryslân
+31 (0)515 75 06 78
Stuur een mail

sneek

Doctor Boumaweg
8601GG Súdwest Fryslân

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ben , Overijssel

op:

Timo, Zuid-Holland

op:

"Prachtige route. Wat een rust"

 geplaatst op:

Je komt langs een ijs-kaas-koffie-lekkere oranjekoek-heerlijke worst- mooie ansichtkaarten-boerderij. Echt even langs gaan

Rudi, Overijssel

op:

Anneke

op:

"Nummers ontbreken op de route"

 geplaatst op:

Wij waren goed gestart. Tot aan nummer 68 geen problemen gehad maar daarna was nummer 65 en 65 niet te vinden! Jammer vd route. We hebben nu veel meer kilometers gemaakt dus dat was minder. Route is wel leuk qua dorpjes en natuur.

"Mooie tocht rond het Sneekermeer."

 geplaatst op:

Fietstocht langs Sneek & Joure en vele mooie kleine dorpjes. Zo fiets je in de stad en zo weer tussen de koeien. Onderweg vele gelegenheden om te ontspannen/rusten aan het water, je kunt onderweg boodschappen doen, veel mooie terrassen en eetgelegenheden. Je kunt zelfs waterskiëen aan de route.

Joeri, Anders

op:

Corinne, Anders

op:

Geo

op:

"Fantastisch!"

 geplaatst op:

Bijzonder mooie fietstocht! Zoveel te zien, geen moment verveeld! Prachtig. Een aanrader!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115319 | Toegevoegd op 6-8-2012 | Laatst gewijzigd op 26-8-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding