Rondje Eindhoven I

Fietsroute 115227

Aangeboden door:

17478 325

Omschrijving

“Lichtstad’, ‘Brainport’, ‘Slimste regio ter Wereld (2011)’ en ‘Beste binnenstad’. Eindhoven is bekend en heeft al vele titels op zijn naam staan. Eindhoven is van groot economisch belang en is één van de drie pijlers van de Nederlandse economie. De bruisende 5e grootste stad van Nederland bruist; technologische ontwikkelingen gaan hier snel door de hoge concentratie toptechnologische bedrijven zich in de regio, design overheerst in het stadsbeeld en de leukste evenementen op het gebied van wetenschap, design en cultuur worden regelmatig georganiseerd, zoals de jaarlijkse Dutch Design Week, het STRP-festival of GLOW. Maar de regio is ook groen. De drukte van de stad vergeet je totaal op de nabijgelegen Oirschotse of Strabrechtse Heide en in de omringende, rustige dorpen rondom Eindhoven. De fietsroute start vanaf VVV Eindhoven in het centrum van de stad, waar je meer informatie kunt krijgen over wat er in en om de stad te doen is. Je fietst door het stadsdeel Woensel naar Eckartdal. Eckart was een kleine heerlijkheid die in 1821 bij Woensel kwam en sinds 1920 deel van Eindhoven uitmaakt. Rivier De Dommel kronkelt door dit gebied en begrensde het oorspronkelijke landgoed. Hoewel het landgoed in de loop der jaren flink is veranderd, is de rust van de omgeving altijd behouden gebleven. Het kasteel, de grachten, de ijskelder, de boerderij de tuin en het park vormen samen een belangrijk rijksmonument. Wanneer je terug in het centrum van Eindhoven komt, raden we je aan om een drankje te nemen op de gezellige markt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Eindhoven (Stationsplein, 5611AC, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Eindhoven
Stationsplein
5611AC Eindhoven
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Vestdijktunnel
5611AL Eindhoven

Eindhoven

Stationsplein
5611 AC Eindhoven

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landgoed Eckartdal

Landgoed Eckartdal

Landgoed

Op dit landgoed staat een kasteelboerderij uit de achttiende e...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

??, Anders

op:

"Rondje Eindhoven noord"

 geplaatst op:

Het is eigenlijk meer een rondje Eindhoven noord maar goed. Knooppunt 8 bevindt zich beslist 50 meter verder aan de rechterkant. Wat veder enkele keren opvalt is dat de route je aanbeveelt aan de verkeerde kant van de weg te gaan rijden, tegen het overige verkeer in.

Nick, Anders

op:

"Werkt slecht en traag"

  op:

Henny , Gelderland

op:

"Geen skeelerroute vanaf punt 98"

  op:

"Verrassend mooie route!"

  op:

Melinda, Anders

op:

Jan

op:

"Waardeloos systeem!"

 geplaatst op:

Systeem compleet van slav nadat op een pint afgeweken moet worden van dd voorgestelde route. Bovendien gelardeerd met volslagen overbodige en nietszeggende meldingen. Ook het zenuwachtig draaien van de kaart is erg vervelend. Gewoon vastzetten (noorden bovenaan) ontbreekt!

Cathelijne, Anders

op:

"Fijne afstand. Mooie omgeving. Gewoon goed!"

  op:

"Fijne route noord Eindhoven"

 geplaatst op:

Op een bepaald punt tussen de 6 en 8 km moet je een soort bospad op maar het is prima te fietsen

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115227 | Toegevoegd op 19-7-2012 | Laatst gewijzigd op 18-10-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding