Route Milsbeek

Fietsroute 115197

Aangeboden door:

6672 113

Omschrijving

Route Milsbeek, gelegen in het gebied De Maasduinen heeft veel te bieden: een afwisselend landschap, kleurrijke historische monumenten en mogelijkheden te over voor de nodige toeristische avonturen. Het oude dorp Cuijk heeft haar naam te danken aan het Keltische woord ‘Keukja’, wat ‘kromming’ of ‘bocht’ betekent. Dit duidt op de kromming of bocht in de Maas ter hoogte van Cuijk. Hier steek je de Maas over richting Milsbeek, waarbij je de welbekende Mookerheide langszij passeert. Mooi om te bezoeken: De pottenbakkers van Milsbeek Al in de 17e (gouden) eeuw zijn er pottenbakkers acties in het kerkdorp Milsbeek. Inmiddels heeft de jaarlijkse keramiekmarkt Keramisto internationale bekendheid verworven. Deze vindt elk jaar in september plaats. Door het platteland van Milsbeek doorkruis je de heide en bossen rondom Gennep. Het noorden van deze gemeente wordt begrensd door het imposante Reichswald en in het zuiden zijn het Maasheggelandschap, de beboste stuifduinen en de stoere Maas kenmerkend. Aan de noordkant meandert het riviertje de Niers. Gennep heeft ook cultuurhistorisch veel te bieden. De historische stadskern met het monumentale stadhuis, de middeleeuwse stadsmuur, het streekmuseum, de hervormde kerk,het kasteel te Heijen, molen Rust na Arbeid en tuin De Rhulenhof zijn bezienswaardig. Vanuit Gennep steken we het water weer over richting Boxmeer. Hier komen we langs kasteelmuseum Boxmeer. In de kelders van het oude kasteel bevindt zich het kasteelmuseum. Tekeningen en maquettes verbeelden het gebouw in vroegere tijden. De kasteelheren en –vrouwen van toen presenteren letterlijk zichzelf. Deze leden van de adellijke families Van den Bergh en later Von Hohenzollern - Sigmaringen, zwaaiden tot het einde van de 18e eeuw de scepter over de Vrije Heerlijkheid Boxmeer. Zij regeerden soms met harde hand over hun onderdanen, getuige bijvoorbeeld de tentoongestelde duimschroeven in het museum. Van een heel ander kaliber waren en zijn de Zusters van Julie Postel. Zij namen in 1896 het kasteel Boxmeer in gebruik als zieken - en later verpleeghuis. Onder meer door zorg voor de zieken zetten de zusters zich onbaatzuchtig in voor hun medemens in nood. In het museum wordt de geschiedenis van de zusters in beeld gebracht. In het museum hebben ook de hedendaagse projecten voor ex-gedetineerden, jongeren en vluchtelingen een plek gekregen. Vanuit Boxmeer fietsen we terug langs de maas richting Cuijk. Hier komen we nog langs molen Jan van Cuijk. Molen en molenwinkel Jan van Cuijk is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 13.00 uur maar ook wanneer de blauwe wimpel uithangt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

71
71 (Grotestraat, 5431HD, Cuijk, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

71
Jouw startpunt
Knooppunt 71
Grotestraat
5431HD Cuijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dassenburcht
5431KB Cuijk

cuijk

Stationsstraat
5431CM Cuijk

VVV Plasmolen-Mook

Witteweg
6586AD Mook en Middelaar
024 696 17 62
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteelmuseum Boxmeer

Kasteelmuseum Boxmeer

Kasteel

In het kasteel van Boxmeer zijn maar liefst twee culturele ins...

Meer informatie
Geen foto van Molen Rust na Arbeid

Molen Rust na Arbeid

Windmolen

Deze stenen korenmolen in Ven Zelderheide werd gebouwd in 1880...

Meer informatie
Geen foto van De Rhulenhof

De Rhulenhof

Park en tuin

Aangelegde (botanische) tuinen op de mooiste locaties. Boordel...

Meer informatie
Geen foto van Jan van Cuijk

Jan van Cuijk

Windmolen

Deze korenmolen is gebovan cuijckuwd in 1860 en wordt gebruikt...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Rustige route met afwisseling"

 geplaatst op:

Water wei en bos ... Veel fietswegen in deze Mooie streek. Zonder al te veel hoogteverschillen

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115197 | Toegevoegd op 13-7-2012 | Laatst gewijzigd op 21-8-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding