Langs kasteel en landhuis

Fietsroute 115194

Aangeboden door:

4707 44

Omschrijving

Op deze route tref je alleen kleine dorpjes en vooral veel natuur aan. Van de recreatieplassen bij Bussloo tot kastelen bij Empe. Laat je verrassen door dit mooie stukje Nederland.

De route starten we bij parkeerplaats in de buurt van knooppunt 76. Dat ligt bij het plaatsje Klarenbeek. Het dorp ligt ten oosten van Apeldoorn en bestaat feitelijk uit één lange weg, de hoofdweg. Aan deze weg zijn verschillende wijken gebouwd. In het dorp treft je een molen aan te weten De Hoop.

Bij de knooppunten 97, 98, 29 en 28 fiets je om de recreatieplas Bussloo. De plas heeft een omtrek van ongeveer 12 kilometer. Tussen knooppunt 98 en 29 ligt aan je rechterhand landgoed de Pol met zijn statige bomenlanen, bossages en historische boerderijen.

Bij knooppunt 49 rij je een stukje op met de IJssel. Voor knooppunt 37 kun je doorsteken naar kasteel de Nijenbeek. Het bouwjaar van dit kasteel staat niet vast. Vermoedelijk was het aan het begin van de 13e eeuw. Opdrachtgever Karel III van Gelre wilde met het kasteel de scheepvaart op de IJssel controleren. Bij knooppunt 01 bevinden we ons in een klein stukje Zutphen. Hier steken we de Ijssel over om even van de fiets te stappen.
We fietsen verder richting Empe met een kleine omweg langs leuke kleine buurtschappen en dorpjes.

Het tussen knooppunt 08 en 03 gelegen Kasteel Voorstonden - met het prachtige bijbehorende park - is de naamgever van het buurtschap. Op het landgoed van dit oorspronkelijk 16e eeuwse Kasteel Voorstonden staat de dikste mammoetboom van Nederland. De in 1865 geplante boom heeft een stamomtrek van 7,3 meter.

Huis te Empe tref je op de weg tussen knooppunt 03 en 23. Dit kasteelachtige landhuis stamt uit 1550. In de vorige eeuw werd het huis meermalen verbouwd. De laatste verbouwing stamt uit 1930.
Vanuit Empe fietsen we terug richting Klarenbeek. Het eindpunt van deze fietsroute.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Hoofdweg
Voorst
Plan route naar startpunt

klarenbeek

Koperdijk
7382BC Voorst

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve

Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve

Pannenkoekenhuis

Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve is een heerlijke halte op je w...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen De Hoop

Molen De Hoop

Windmolen

Molen De Hoop is een korenmolen die nog steeds in beperkte mat...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115194 | Toegevoegd op 13-7-2012 | Laatst gewijzigd op 24-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding