Zes dorpjes langs de Maas rondom Wanssum

Fietsroute 115191

Aangeboden door:

11575 306

Omschrijving

Deze route neemt je mee op ontdekkingsreis door de zes schilderachtige dorpen aan de Maas die samen de gemeente Meerlo-Wanssum vormen. Dit ‘parelsnoer aan het water’ is gelegen tussen mooie weelderige natuurgebieden. Ontdek het allemaal op de fiets.

Mooie natuurgebieden
Het startpunt van deze route ligt in Wanssum. Vanuit hier fiets je langs de Maas naar Blitterswijck en vervolgens door naar Meerlo. Het dorp Meerlo wordt doorsneden door de meanderende Groote Moolenbeek. Vervolgens fiets je door Oostrum naar Venray en verder in de richting van Maarhees en Geijsteren. Je fietst daarbij langs het bosgebied Boshuizenbergen en het landgoed Geijsteren. Het landgoed is een natuurgebied van zo’n 700 hectare ten westen van het dorp Geijsteren. Het gebied bestaat voornamelijk uit naaldbossen die worden doorkruist door de meanderende Oostrumse Beek. Landgoed Geijsteren en het bosgebied Boshuizerbergen sluiten aan elkaar aan.

Café van Wieren
Via het dorpje Geijsteren fiets je terug naar Café van Wieren. Bij het café in de haven kun je terecht voor een hapje en een drankje. Daar ben je waarschijnlijk wel aan toe na je fietstocht om een beetje nieuwe energie op te doen. Wil je de omgeving verder verkennen? Vanuit hier kun je ook route 438532 volgen.

Bedevaartsoord Oostrum
Oostrum is een van de oudste bedevaartsplaatsen van Maria in Nederland. Vooral tussen 1850 en 1960 kwamen er veel bezoekers af op de kapel met een beeld van Maria in het dorp. Sinds toen is het aantal groepsbedevaarten naar Oostrum flink afgenomen, maar toch wordt de kapel nog regelmatig bezocht door pelgrims uit alle delen van het land om het Mariabeeld te eren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Café van Wieren (Geijsterseweg, 5861 BL, Wanssum, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Café van Wieren
Geijsterseweg
5861 BL Wanssum
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Wanssum

Bezoekerscentrum De Maasduinen

Bosserheide 3E
5855 EA Well

venray

Stationsweg
5807EN Venray

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Jachthaven Wanssum

Café van Wieren

Fietscafe

Café van Wieren is mooi gelegen aan de rand van Wanssum. Zet j...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Maasroute"

 geplaatst op:

Een prachtige route met mooie natuur.

"Leuke route"

 geplaatst op:

Regelmatig veel verkeer op de route.

Hans

op:

"Regelmatig verkeerde afslag aangeven. Bord zegt naar rechts evenals route. Stem zegt linksaf"

  op:

carla

op:

Henk, Anders

op:

"Tegenvaller."

 geplaatst op:

Vergeleken bij andere routes in de Peel vond wij de route sterk tegenvallende. Je fiets veel langs doorgaande wegen en over industrieterreinen. Ik denk dat buiten de corona tijd er wel een groot aanbod van leuke terrasjes is.

Renee, Limburg

op:

Ron

op:

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Prachtige route. Met veel plezier kijken we op deze tocht terug. Jammer dat de terassen vanwegen corona dicht waren. Anders was het nog mooier geweest.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115191 | Toegevoegd op 12-7-2012 | Laatst gewijzigd op 10-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding