Rondje Vlissingen

Fietsroute 115184

Aangeboden door:

11024 140

Omschrijving

Deze route is misschien te lang met kleine kinderen maar met al wat grotere kinderen zeker een aanrader! De route leidt je rondom Vlissingen met maar liefst 7 kilometer langs de prachtige kustlijn van dit Zeeuwse plaatsje. Vlissingen is één van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. In de zomermaanden trekken de Boulevards, het Nollestrand en het Badstrand vele toeristen en Vlissingers. Op de zuidelijke pier staat een windorgel, dat bestaat uit bamboe pijpen (met diverse gaten). Bij krachtige wind klinkt dit bijna als een koor. Ook vind je hier het beeld van Michiel de Ruyter. Michiel de Ruyter is een van de bekendste zeehelden in de Nederlandse geschiedenis. In de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen speelde hij een belangrijke rol. Daarnaast nam hij deel aan diverse oorlogen in de Oostzee en tegen piraterij in de Middellandse Zee. De Ruyter was afwisselend in dienst van de staat en van reders, en was zelfs een tijdlang als zelfstandig ondernemer actief in de walvisvaart. Het oude centrum telt zo’n 300 monumenten, waardoor de stad de 30e monumentenstad van Nederland is. Zo vinden we o.a. de Oranjemolen in de stad. De molen is maalvaardig en wordt nog gebruikt om op vrijwillige basis graan te malen. Van de 23 stadsmolens in Vlissingen is de Oranjemolen als enige overgebleven. Het is de dichtst bij zee staande molen van Nederland. Diverse malen heeft de molen te lijden gehad aan oorlogsgeweld. Een kogel afkomstig van de Engelse vloot in 1809 zou zich nog in de zuidwestkant van de molenmuur bevinden. Ook zijn nog sporen van de Tweede Wereldoorlog te vinden - de geallieerden landden in 1944 nabij de molen. De stad heeft mede door deze monumenten maar ook door de ligging aan de Westerschelde, de robuuste en ongepolijste gebouwen in het Scheldekwartier en het drukke scheepvaartverkeer op de rede een maritiem karakter. Het spel van water en wind zorgt iedere dag voor een andere sfeer in de stad. De Westerschelde kent veel ondiepe plekken waardoor bij de meeste schepen een loods aan boord komt. Vanaf de boulevards is het beloodsen van de schepen goed te volgen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Boulevard Evertsen, 4382 AG, Vlissingen, Zeeland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Vlissingen
Boulevard Evertsen
4382 AG Vlissingen
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Kenau Hasselaarstraat
4382AC Vlissingen

Parkeerplaats centrum

Koudekerkseweg
4382ED Vlissingen

vlissingen

Prins Hendrikweg
4382NN Vlissingen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Oranjemolen_Vlissingen

Oranjemolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Perfect om te wandelen!"

 geplaatst op:

Wij hebben deze ronde gewandeld. Auto geparkeerd bij het station in Vlissingen. Ligt aan de route. Vanuit Piet Hein tot aan het station kun je langs de zee wandelen. Is schitterend!!

Merlin

op:

Fmjj

op:

Arend

op:

"Leuke route vooral het stuk door de duinen"

 geplaatst op:

Drank je drinken bij strand tent Piet Hein

Eric, Noord-Brabant

op:

"Zitten veel fouten in de route, knoproute deel is wel juist."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115184 | Toegevoegd op 12-7-2012 | Laatst gewijzigd op 16-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding