De Groene Circelroute Zoetermeer

Fietsroute 115176

Aangeboden door:

10195 224

Omschrijving

Ontdek Zoetermeer en omgeving op de fiets. Actief en in je eigen tempo, zowel recreatiefietsers als wielrenners kunnen in Zoetermeer uitstekend terecht. Tijdens deze prachtige fietsroute maak je afwisselend kennis met de natuur en architectuur die Zoetermeer rijk is. Je start de route bij fietsknooppunt 38 in het oude centrum van Zoetermeer, waar je De Oude Kerk en de iets verder gelegen Molen de Hoop passeert. Molen de Hoop Molen De Hoop werd gebouwd in 1897, nadat de vorige molen was afgebrand. Na lange tijd van verval is de molen in 1985 en 1986 geheel gerestaureerd. Sindsdien is De Hoop weer in gebruik als korenmolen. In de molen is een winkel gevestigd, waar allerlei bakproducten worden verkocht. Open: vrij en zat van 11:00 uur tot 17:00 uur. Vervolg de route door een van de oudste straten van Zoetermeer (de Stationsstraat) naar de wijk Rokkeveen. De wijk Rokkeveen kent een diversiteit aan bouwstijlen die je op de route passeert. Vervolgens kom je aan bij Stadsboerderij De Balijhoeve (03), gelegen aan de rand van het prachtige Balijbos. Balijhoeve Deze stadsboerderij biedt een ideale omgeving voor kinderen die vertrouwd willen raken met de boerderijdieren. Zo worden hier verschillende activiteiten georganiseerd, zoals boer en boerin spelen en het voeren van dieren. Open: ma t/m zo van 10:00 uur tot 17:00 uur. Achter De Balijhoeve bevindt zich een echt kinderspeelbos. Alles draait hier natuurlijk om spelen en ontdekken. Door een kleine lus via Pijnacker en Nootdorp (waarbij je nog langs molen de Windlust komt) fiets je via het grootste park van Zoetermeer het Westerpark en het heuvelachtige Buytenpark door de Meerpolder naar kaas- en geitenboerderij 't Geertje. ‘t Geertje ’t Geertje staat bekend als geitenboerderij. Op deze veelzijdige biologische veehouderij in het Land van Wijk en Wouden beleef je de boerderij van vroeger. Open: ma t/m zo van 10:00 uur tot 17:30 uur. Het laatste deel van de route fiets je door een prachtig stuk recreatiegebied: het Noordelijke plassengebied en ga je via een van de oudste historische wegen van Zoetermeer, de Zegwaartseweg, terug naar het fietsknooppunt 38. Lunchcafé Kadowinkel Vergaderkamers De Zoetelaar Bij knooppunt 38 vinden we lunchcafé De Zoetelaar. In het monumentale pand aan de Dorpsstraat kun je genieten van allerlei koffievarianten, diverse soorten thee of bijzondere vruchtensappen. Hier wordt de overbekende appeltaart geserveerd uit eigen keuken, koekjes uit eigen bakkerij en unieke ijsspecialiteiten. Met de fietsvoordeelpas ontvang je bij lunchcafé De Zoetelaar een korting van 10% op de genuttigde consumpties. Ga na deze prachtige fietsroute heerlijk genieten en pak dit voordeel! Deze fietsroute wordt je aangeboden door Floravontuur Promotie Zoetermeer. Bezoek voor meer informatie over Zoetermeer www.promotiezoetermeer.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

38
38 (Attazo (etalage), 2712AD, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

38
Jouw startpunt
Knooppunt 38
Attazo (etalage)
2712AD Zoetermeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dorpsstraat
2712AM Zoetermeer

zoetermeer oost

Zuidweg
2718NB Zoetermeer

Leerwerktraject auditief Zoetermeer

Bergmanstrook 45-K347
2726RR Zoetermeer
06 - 55 49 49 28
Stuur een mail

Veerpont

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Grand Café 1837

Grand Café 1837

Restaurant

Grand Café 1837 is gevestigd in een historische boerderij. Een...

Meer informatie
Hoeve Kromwijk

Hoeve Kromwijk

Restaurant

Hoeve Kromwijk ligt op een prachtige locatie aan de groene ran...

Meer informatie
Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen

Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen

Leuke afstappers

Van Herwijnen is een begrip in Zoetermeer en omstreken. Al van...

Meer informatie
Camping De Drie Morgen

Camping De Drie Morgen

Camping

Camping De Drie Morgen is gevestigd op een boerderij met boerd...

Meer informatie
De Vang eten en drinken

Saam onder de Molen

Fietscafe

Saam onder de Molen is gevestigd in de voormalige graanschuur ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Hoop

De Hoop

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Windlust

Windlust

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Wouter, Anders

op:

Wim

op:

Jack, Anders

op:

Arnold

op:

John, Zuid-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115176 | Toegevoegd op 12-7-2012 | Laatst gewijzigd op 18-11-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding