De Kuilen en de Langenboomse Bossen

Fietsroute 115163

Aangeboden door:

4480 106

Omschrijving

De Kuilen is een recreatiegebied dat veel mogelijkheden voor ontspanning biedt: zwemmen in de plas, zonnen op de ligweiden of op het strand, maar het is vooral ook genieten wanneer je het natuurgebied doorkruist. De recreatieplas ontstond door het ontginnen van zand, grind en ander natuurlijk materiaal voor een nabijgelegen steenfabriek. Ten noorden van De Kuilen liggen de Langenboomse Bossen, die voornamelijk bestaan aan naaldbomen. Natuurmonumenten, wat het bos in 2000 aankocht, probeert het een gevarieerder aanzicht te geven. Meer open plekken worden gecreëerd, zodat er meer licht tussen de bomen valt en de plantengroei diverser wordt. In de herfst vind je in deze bossen veel paddenstoelen, zoals de vliegenzwam en de ridderzwam. In de bossen broeden de boomklever, de grote bonte en de groene specht, maar twee dassenburchten wijzen ook op de aanwezigheid van deze dieren. Natuurmonumenten probeert ook de beschermede levendbarende hagedis op de heidevelden terug te laten keren. Je vertrek in westelijke richting en buig je naar het zuiden af als je door het dorpje Beers bent gefietst. Je fietst door De Kuilen in de richting van Mill. Aan de rand van dat plaatsje staat windmolen De Korenbloem. Deze molen werd in 1858 gebouwd, maar deze is niet meer draaivaardig. Waarom niet is in één oogopslag, ook voor de leek, te zien: de wieken zijn kaalgezet. De molen is particulier eigendom en daarom niet toegankelijk voor publiek. Dichtbij de molen in Mill ligt ook het middeleeuwse kasteel Aldendriel. Dit kasteel dateert uit 1477 en was tot aan 1699 in het bezit van één familie. Daarna wisselde het gebouw een aantal keren van eigenaar en wordt het aangepast naar de smaak van de verschillende families. Momenteel worden diverse ruimtes in het koetshuis verhuurd voor de organisatie van evenementen en feesten voor de particuliere en zakelijke markt. Alle ruimtes zijn wel zoveel mogelijk in de authentieke staat gelaten, wat de sfeer ten goede komt. Je fietst door het hart van Mill naar het dorpje Langenboom en de Langenboomse Bossen. Je zult merken dat het gebied hier dichter begroeid wordt en kunt de bossen al vanaf een afstandje zien liggen. Wanneer je het dorpje achter je laat, fiets je zo de natuurpracht in. De route leidt via de rand van Escharen terug richting Cuijk.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

68
68 (Noord-Brabant, 5437AV, Beers NB, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

68
Jouw startpunt
Knooppunt 68
Noord-Brabant
5437AV Beers NB
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Wielweg
5437PA Cuijk

cuijk

Stationsstraat
5431CM Cuijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Aldendriel

Aldendriel

Kasteel

Kasteel Aldendriel is een middeleeuws kasteel daterend uit 147...

Meer informatie
Geen foto van De Korenbloem

De Korenbloem

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heel mooi"

  op:

Wil van Haren

op:

P. Hartevelt, Noord-Brabant (NL)

geplaatst op:

Prachtige fietstocht. Daarbij hebben we enkele opmerkingen: Na knooppunt 29 moet men eerst knooppunt 10 volgen en daarna knooppunt 11. Bij knooppunt 68 (Elstweg, Beers): Ga na 350 meter linksaf (i.p.v. rechtsaf) Bij Provinciale weg rechts, na 1,5 km. links enz.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115163 | Toegevoegd op 9-7-2012 | Laatst gewijzigd op 1-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding