De duinen van Amsterdam

Fietsroute 115153

Aangeboden door:

6737 178

Omschrijving

We starten bij knooppunt 44 in De Zilk, een dorpje van ruim 2.300 inwoners. Vanuit de historie gezien is in De Zilk de bollenteelt een belangrijke economische bezigheid. Denk hierbij vooral aan de hyacintenteelt. Via de mooie bollenvelden fietsen we richting de bekende badplaats Zandvoort. Hier leeft men van het toerisme. Daarnaast is Zandvoort ook bekend van het Circuit Park Zandvoort.
Vanuit Zandvoort gaan we de duinen in voorbij de kustlijn van de Noordzee richting Noordwijkerhout. We fietsen door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het duingebied is ingericht voor de winning van drinkwater voor de stad Amsterdam; er stroomt jaarlijks vijftig miljoen kubieke meter drinkwater door dit 3400 hectare grote gebied. Er wordt sinds 1853 water gewonnen, waarmee het het oudste waterwingebied van Nederland is.
Het duingebied is een beschermd natuurmonument en bij de Europese Commissie aangemeld als Habitatrichtlijngebied. Daarmee geniet het bescherming volgens de Europese regelgeving. Rust, ruimte en natuur zijn de voornaamste kernwaarden van dit gebied. De Amsterdamse Waterleidingduinen bezit de grootste damhertenpopulatie van Nederland per hectare. Er wordt geschat dat er ongeveer 1000 damherten rondlopen. Sinds een aantal jaren wordt er niet meer gejaagd op de damherten en zijn de aantallen flink toegenomen. De grote aantallen damherten zijn een flinke publiekstrekker. Na onze fietstocht door het duingebied fietsen we weer langs de bollenvelden om zo weer terug te keren naar De Zilk, waar we deze tocht begonnen zijn.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

44
44 (Zuid-Holland, 2191BL, De Zilk, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

44
Jouw startpunt
Knooppunt 44
Zuid-Holland
2191BL De Zilk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sportlaan
2191AP Noordwijkerhout

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

VVV Hillegom

Hoofdstraat 85
2181 EB Hillegom
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Behind THE Beach Zandvoort

Behind THE Beach Bike Rentals

Fietsverhuur

Behind THE Beach Bike Rentals in Zandvoort biedt je verrassend...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

NGM

op:

Rolf

op:

Paul, Anders

op:

Gijs, Anders

op:

Erik, Noord-Holland

op:

Sabine

op:

mj, Anders

op:

Jos, Noord-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115153 | Toegevoegd op 9-7-2012 | Laatst gewijzigd op 9-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding