Rondje Hoorn en over de dijk

Fietsroute 115148

Aangeboden door:

12994 211

Omschrijving

We starten deze fietsroute in Schellinkhout aan de Zuiderdijk. In de zomer trekt Schellinkhout veel toeristen dankzij de watersport, Schellinkhout is namelijk gelegen aan het Markermeer. De plaats kent verder een kerk en raadhuis uit 1765. Vanuit Schellinkhout gaan we een rondje maken om Hoorn. De trekpleisters van Hoorn zijn de jachthaven, de Waag, het Westfries Museum, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Museum van de twintigste eeuw en Bossuhuizen. Bossuhuizen zijn drie aangrenzende huizen aan de Slapershaven. De gevelstenen van deze 17e eeuwse huizen zijn als een stripverhaal: ze vertellen over de slag op de Zuiderzee die de West-Friezen in 1573 hebben geleverd tegen de Spaanse vloot van admiraal Bossu. Maar ook komen we langs molen Krijgsman, de Kerkepolder, wijngaard Saalhof en Domaine Du Doe. Deze wijngaard is een aantal jaren geleden aangelegd. Het betreft een experimentele wijngaard, waar getracht wordt een keuze te maken uit een aantal druivenrassen, geschikt voor de Noordhollandse kleigrond en weersgesteldheid. Op afspraak is deze wijngaard te bezoeken. Voordat we de dijk overgaan komen we nog eerst langs buurtschap De Hulk. Aangrenzend aan dit buurtschap vinden we een natuur- en recreatiegebied van 58 hectare groot. Deze bestaat uit een binnen- en buitendijks gebied. In het gebied grazen runderen en schapen op de weilanden die naast het bosgedeelte en de recreatievelden aanwezig zijn. In het gebied is er ook een kano-overstapplaats, die gebruikt kan worden om van het Markermeer naar het polderwater over te stappen. Uiteindelijk fietsen we ongeveer 8,5 kilometer over de Westerdijk en Zuiderdijk kijkend over het Markermeer voordat we uitkomen op ons eindpunt van deze route.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

62
62 (De Laan, 1697KX, Drechterland, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

62
Jouw startpunt
Knooppunt 62
De Laan
1697KX Drechterland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dorpsweg
1697KJ Drechterland

hoorn kersenboogerd

Borstwering
1628KR Hoorn

Oplaadpunt

Westerblokker
1695AE Hoorn

VVV Hoorn

Roode Steen
1621CV Hoorn
06 333 304 20
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Wijngaard Saalhof

Wijngaard Saalhof

Wijngaard
Geen foto van Windmolen Krijgsman

Windmolen Krijgsman

Windmolen

Molen de Krijgsman in Oosterblokker is een van oorsprong ambac...

Meer informatie
Geen foto van Domaine Du Doe

Domaine Du Doe

Wijngaard
Geen foto van Kerkepolder

Kerkepolder

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Rene

op:

peter, Anders

op:

Marc, Anders

op:

Reinder , Anders

op:

Fiene, Anders

op:

Ryan, Anders

op:

Jan

op:

"leuke route"

 geplaatst op:

Eerlijk gezegd had ik me iets meer voorgesteld van deze route. Natuurlijk is het heerlijk om in die omgeving te fietsen. Je komt door dorpen, velden, langs molens en leuke huizen. Maar wij waren niet super enthousiast maar ja, smaken verschillen en dat is maar goed ook. Nog een opmerking tot slot. Wij kwamen toch wel aardig wat slecht onderhouden of zelfs aangelegde fietspaden tegen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115148 | Toegevoegd op 9-7-2012 | Laatst gewijzigd op 24-10-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding