Fietsen door Midden-Delfland

Fietsroute 115141

Aangeboden door:

8388 208

Omschrijving

Deze fietsroute brengt het beste van twee werelden samen: de levendige centra van Vlaardingen en Delft en de rust van Midden-Delfland. De route start bij TOP Vlaardingen (waar je gemakkelijk je auto kunt parkeren) en brengt je via Delft, Den Hoorn, Schipluiden, Maasland en Maassluis ook weer terug naar Vlaardingen. Tijdens je fietstocht kom je langs tal van bezienswaardigheden. Zo fiets je in Delft door het historisch centrum, kom je in Schipluiden het mooie pittoreske 'Op Hodenpijl' tegen en kun je in Vlaardingen afstappen om een tochtje te maken met de fluisterboot (mogelijk van april t/m oktober). Vlaardingen is een veelzijdige stad. Het is de stad waar de oudste opgravingen van West-Europa zijn gedaan, de stad die in 2009 werd uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland en in 2010 zelfs Groenste stad van Europa werd! Vandaag de dag heeft Vlaardingen een bruisend centrum met vele gezellige winkels, waar je terecht kunt voor de grote retail ketens én voor unieke boetieks. Maar ook de tekenen van vroeger tijden zijn nog duidelijk zichtbaar. De vele monumentale gebouwen herinneren aan het unieke en rijke visserijverleden van de stad. Vanaf de TOP in Vlaardingen fiets je richting Delft, een gezellige historische stad. Tegenover het Stadhuis staat de Nieuwe Kerk (1381). Deze kerk, waar je het praalgraf van Willem van Oranje kunt bezichtigen en waar de leden van het koninklijk huis begraven liggen, heeft de op 1 na hoogste kerktoren van Nederland. Je gaat daarna richting de Markt waar je het mooie oude stadhuis ziet dat gebouwd is in 1620. Daarna fiets je de oase van rust van Midden-Delfland binnen. Midden-Delfland is een ideaal fietsgebied met lange, vaak vrijliggende fietspaden. Onderweg kom je een groot aantal gezellige ruststops tegen om even op adem te komen en bijvoorbeeld een hapje te eten of te genieten van het oudhollandse veenweidelandschap. Zoals gebruikelijk in de provincie Zuid-Holland vind je ook in deze regio veel molen. Tijdens deze fietsroute kom je o.a. langs de molens; Mercurius (romp/restant), Drie Lelies, Dijkmolen en Aeolus. Deze molen van Vlaardingen is een karakteristiek gebouw en vind je in het centrum, gelegen aan de Kortedijk. Een molen moet draaien. Dat klinkt voor zich, maar dat is het niet. Zeker niet als de molen al ruim 200 jaar is. Ambacht en onderhoud houden molen de Aeolus op de Kortedijk in stand. Deze fietsroute wordt je aangeboden door het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme. Bezoek voor meer informatie www.fietseninzuidholland.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Vlaardingen (Watersportweg, Vlaardingen, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Vlaardingen
Watersportweg
Vlaardingen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Watersportweg
3131KX Vlaardingen

VVV Vlaardingen

Achterom
3131BP Vlaardingen
010 434 87 22
Stuur een mail

vlaardingen oost

2e van Leyden Gaelstraat
3134ZB Vlaardingen

Oplaadpunt

Willemsoordseweg
3138HG Midden-Delfland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels143.png

Delta Hotel / Grand Café Nautique

Hotel

Uniek, uitzicht, informeel, een gevoel, een beleving en altijd...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Dijkmolen Maasland

Dijkmolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Windmill near Delft

Drie Lelies

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Mercurius (romp/restant)

Mercurius (romp/restant)

Windmolen

Complex van de voormalige olieslagerij ‘Mercurius’, in 1829 on...

Meer informatie
Geen foto van Aeolus

Aeolus

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115141 | Toegevoegd op 6-7-2012 | Laatst gewijzigd op 4-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding