Historie-Recreatie Route

Fietsroute 115140

Aangeboden door:

9451 312

Omschrijving

Tijdens deze fietstocht kom je langs zowel stad, land als water. Je begint in Leiden, een stad vol historie en musea. Daarna vervolg je de route via Oegstgeest richting Noordwijk en rijd je door de Bollenstreek met haar uitgestrekte bollenvelden. Vervolgens gaat de route richting Sassenheim waar je de Ruïne van Teylingen tegenkomt, een indrukwekkende ronde waterburcht die het vlakke landschap domineert. Vervolgens verlaat je stad en land en kom je langs het water van de Kagerplassen, waar je eventueel nog een stop kunt maken om Kaageiland aan te doen. Daarna vervolgt de route via Rijpwetering en Oude Ade, langs Leiderdorp, weer naar Leiden. In de historische binnenstad van Leiden kun je heerlijk uitrusten op een van de vele terrassen langs de grachten. Het oude centrum biedt tal van bijzondere bezienswaardigheden zoals de Burcht, de Hooglandse- en Pieterskerk, het Academiegebouw en maar liefst 35 hofjes! Daarnaast is er nog een enorme keus aan musea en vele leuke winkeltjes. Bij deze fietsroute kom je tevens o.a. langs molen De Put, Lijkermolen no 1 en Lijkermolen no 2. De twaalfkantige vorm van deze laatste molen is ontstaan uit de opvatting van de metselaars dat een ronde molen nooit zo dicht zou kunnen worden als een twaalfkantige. Deze molen en de Lijkermolen no. 1 zijn de enige twaalfkantige molens in Nederland. De Rijnlandse Molenstichting is eigenaar van de molen en heeft de molen in de jaren '80 en in 2003 gerestaureerd. De molen draait regelmatig en bij de restauratie is de vlucht iets verkleind, vanwege de nabijheid van een weg. Na een aantal schadegevallen met passerende vrachtwagens is een hoogtebeperking voor het verkeer van kracht op de momenten dat de wieken van de molen draaien.Tevens kom je tijdens deze route langs landgoed Endegeest en landgoed Rhijngeest. Voor meer informatie over Leiden bezoek je het Visitor Center Leiden/VVV, Stationsweg 41, 2312 AT Leiden. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 8:00 uur tot 18:00 uur Zaterdag: 10:00 uur tot 16:00 uur Zondag: 11:00 uur tot 15:00 uur Deze fietsroute wordt je aangeboden door het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme. Voor meer informatie bezoek je www.fietseninzuidholland.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Leiden (Stationsweg, 2312 AV, Leiden, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Leiden
Stationsweg
2312 AV Leiden
Plan route naar startpunt

leiden centraal

Schuttersveld
2316XG Leiden

Parkeerplaats centrum

Schipholweg
2312AR Leiden

Oplaadpunt

Steenstraat
2312 BZ Leiden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

De Burcht-Leiden

De Burcht

Kasteel

De burcht van Leiden – tegenwoordig midden in de stad – is oor...

Meer informatie
Geen foto van Lijkermolen No.1

Lijkermolen No.1

Windmolen

Deze molen werd gebouwd in 1780 om de Drooggemaakte Veender en...

Meer informatie
Landhuis Endegeest-Oegstgeest

Endegeest

Landhuis

Voor het eerst in de geschiedenis duikt het kasteel,althans ee...

Meer informatie
Geen foto van Vrouw Venner

Vrouw Venner

Windmolen

Molen De Vrouw Venner is een poldermolen uit 1835 die werd geb...

Meer informatie
De Put-Leiden

De Put

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Lijkermolen No.2

Lijkermolen No.2

Windmolen

Deze poldermolen werd hier gebouwd in 1780, samen met de Lijke...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marielle

op:

Henk, Anders

op:

"Helder"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115140 | Toegevoegd op 6-7-2012 | Laatst gewijzigd op 20-10-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding