Route Rotterdamse haven

Fietsroute 115137

Aangeboden door:

15730 167

Omschrijving

Rotterdam is wereldberoemd om de haven, de grootste van Europa. Deze route leidt je langs Het Historisch Delfshaven, langs Schiedam en langs de indrukwekkende havens van Pernis.

Genoeg te zien in Rotterdam
De route start bij VVV Rotterdam.info. Vanuit hier fiets je richting de Leuvehaven. Via de Veerhaven en het Park bij de Euromast kom je bij het Historisch Delfhaven en Scheepswerf de Delft. De Euromast is zeker een bezoekje waard. Wereldstad Rotterdam laat zich graag van bovenaf bewonderen. Op 100 meter hoogte heb je een fantastisch panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad en tot ver daarbuiten. 

Genieten bij de haven
Mooi om te bezoeken: het Jenevermuseum. Schiedam is dé jeneverstad van Nederland. Aan de Lange Haven in het centrum staat het Jenevermuseum. Een oud branderspand met werkende branderij werd in 1996 een museum. De vuren worden nog steeds opgestookt voor hun eigen moutwijnjenever, Old Schiedam, precies zoals 300 jaar geleden. Via de Waalhaven en het Zuiderpark fiets je terug naar de Kop van Zuid. Bij de laatste kilometer kom je aan bij het mooie cruiseship SS Rotterdam. Het is het grootste cruiseschip dat ooit in Nederland is gebouwd. Een unieke locatie voor ontbijt, lunch, diner, een overnachting of gewoon een kopje koffie.

De Erasmusbrug
De fietstocht eindigt aan de voet van de Erasmusbrug, het symbool van Rotterdam. Raak je niet uitgekeken op de haven dan is hier nog veel te zien en te doen. Van de exposities in Maritiem Museum, het Havenmuseum of de Rotterdam Port Experience tot een rondvaart met Spido. Vanuit de Erasmusbrug gaan we weer terug naar VVV Rotterdam.info, het startpunt van deze fietsroute.

Meer weten over de haven van Rotterdam? Lees hier dan verder.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Algemeen Dagblad

Naast het landelijke nieuws ontvang je ook dagelijks het regionieuws. Met je eigen regio-editie blijf je op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit jouw regio. Bij jou om de hoek, in jouw gemeente of provincie. Kwaliteit staat hier voorop. Want het AD brengt het regionale nieuws op een kwalitatieve en professionele manier. Je weet dan echt wat er bij jouw regio speelt

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rotterdam Tourist Information Coolsingel (Coolsingel, 3011 AG, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Rotterdam Tourist Information Coolsingel
Coolsingel
3011 AG Rotterdam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Doelstraat

rotterdam blaak

Overblaak

Schiekade

Provenierssingel 60B
3033EN Rotterdam
010 - 466 67 49
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

ss Rotterdam

ss Rotterdam

Fietscafe

Lijkt een overnachting op een schip jou wel iets? Daar hoef je...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route door haven gebied ."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115137 | Toegevoegd op 6-7-2012 | Laatst gewijzigd op 19-6-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding