De meest veelzijdige fietsroute door Drenthe

Fietsroute 115097

Aangeboden door:

14744 254

Omschrijving

Deze prachtige fietsroute leidt je door het bos, door heide, langs kleine dorpen en grotere dorpen. Geniet van al het moois in Drenthe! Je kunt deze fietstocht starten in het brinkdorp Ruinen bij knooppunt 54. Dit dorp is een zeer oud dorp waar de bevolking van oudsher agrarisch is ingesteld: veeteelt en enige akkerbouw. Andere bezienswaardigheid is de beltmolen ‘De Zaandplatte’ aan de Engeland, ooit nog afkomstig uit Echten en alhier in volle glorie herbouwd. Daarnaast is de Nederlands Hervormde dorpskerk uit de vijftiende eeuw aan de vaak levendige brink de moeite waard. Wanneer je in oostelijke richting verder fietst zie je dat het landschap rond Ruinen wordt gekenmerkt door de essen en de weilanden langs de Ruiner Aa / Wold Aa, maar vooral door de uitgestrekte heide ten noorden van het dorp. Aan de zuidwestkant van het heideveld staat een schaapskooi, waar de schaapsherder elke ochtend met een kudde Drentse heideschapen het veld intrekt. Het volgende dorp dat je aandoet is Pesse. Dit dorp is vooral bekend vanwege de boot van Pesse, de oudste boot - boomstamkano - ter wereld die in 1955 is opgegraven bij de aanleg van de A28. De boot is gedateerd rond 6500 voor Christus en is te bezichtigen in het Drents Museum in Assen. De route voert je al fietsend door het bosrijke gebied langs Hoogeveen. Onderweg nabij Gijsselte ligt Botanische Tuin De Luie Tuinman. Deze is elke dag geopend en zeker een bezoekje waard. Vandaar uit fietsen we richting Ruinen waar het tijd is om even te genieten van een overheerlijke kop koffie of thee op het terras. Al fietsend richting het zuiden van Ruinen maak je kennis met 1.100 hectare groot Staatsbos ‘Ruinen’ van Staatsbosbeheer. Hier en daar liggen nog kleine restanten van de uitgestrekte heidevelden van vroeger met af en toe nog een vennetje. Je sluit de dag af met het genieten van de rust en stilte.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

54
54 (Drenthe, 7963PW, Ruinen, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

54
Jouw startpunt
Knooppunt 54
Drenthe
7963PW Ruinen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Kloosterstraat
7963AH De Wolden

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Benderse
7963RA Westerveld

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jurjen

op:

GTL, Anders

op:

"Leuk"

 geplaatst op:

X

"Zeer afwisselende rit."

  op:

W, Anders

op:

Tonny

op:

Dagmar

op:

"Toproute"

 geplaatst op:

Prachtige route, vriendelijke mensen. Een aanrader!

Eelco

op:

"Prachtig"

  op:

R, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115097 | Toegevoegd op 3-7-2012 | Laatst gewijzigd op 25-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding