Rondje Staphorst

Fietsroute 115096

Aangeboden door:

10491 124

Omschrijving

De fietsroute starten we in Staphorst bij knooppunt 72. Opvallend aan Staphorst zijn de (fel)groene luiken in combinatie met (fel)blauwe kozijnen. In Staphorst zijn nog redelijk veel vrouwen gekleed in klederdracht. Sinds 1937 is in de Algemene Plaatselijke Verordening vastgelegd dat het verboden is "iemand op of aan de weg zonder diens toestemming te fotograferen". De gemeenschap van Staphorst staat bekend als een van de meest kerkelijke binnen Nederland en is redelijk gesloten van karakter. In 1971 was Staphorst wereldnieuws vanwege een uitbraak van polio (kinderverlamming). Diverse inwoners wilden om godsdienstige redenen niet dat hun kinderen tegen deze virusziekte werden ingeënt. Een langzamerhand groter wordende bron van inkomsten is het toerisme, vooral in de zomermaanden. Daarvoor worden in de maanden juli en augustus, op drie achtereenvolgende woensdagen, de Staphorstdagen gehouden. Tijdens deze dagen zijn er ondermeer demonstraties van oude ambachten. Vanuit Staphorst fietsen we door het Staatsbos Staphorst. Hier leven onder andere reeën, dassen, eekhoorns, ransuilen en adders in het wild. In het midden van het bos ligt de vrij ondiepe recreatievijver de Zwarte Dennen. We fietsen verder richting Nieuwleusen. In Nieuwleusen-Noord liggen de oude en nieuwe Hulsterplas, twee grote met elkaar verbonden vijvers, die tussen de jaren zestig en tachtig zijn uitgebaggerd. Van Nieuwleusen fietsen we via Rouveen weer naar Staphorst, tevens ons eindpunt van deze fietsroute.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

72
72 (Bergerslag, 7951CE, Staphorst, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

72
Jouw startpunt
Knooppunt 72
Bergerslag
7951CE Staphorst
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Bergerslag
7951CP Staphorst

Tourist Info Staphorst

Rijksweg 12
7951 DH Staphorst
+31 (0)522 46 18 88
Stuur een mail

Oplaadpunt

Schotsweg
7951NP Staphorst

Ooievaarsstation De Lokkerij

Schiphorsterweg 26
7966 AC De Schiphorst

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

  op:

Kevin, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115096 | Toegevoegd op 3-7-2012 | Laatst gewijzigd op 21-2-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding