Route 'Een reis door het verleden'

Fietsroute 115091

Aangeboden door:

8682 150

Omschrijving

Drenthe staat vooral bekend om zijn rust, ruimte, schaapskuddes, veen en hunebedden. Met deze route, die start bij knooppunt 35 in Vledder, maak je kennis met de bakermat van Drenthe. De provincie Drenthe behoort tot de oudste bewoonde streken van Nederland. Dit blijkt onder andere uit de aanwezigheid van hunebedden. Deze zijn zo’n 3.000 jaar voor Christus gebouwd en in Nederland zijn er in totaal 54 hunebedden waarvan 52 in Drenthe. Naast de prachtige Esdorpen voert deze route je ook door het Nationaal Park ‘Drents-Friese Wold’. Dit nationaal park is een 6.100 hectare groot natuurgebied dat bestaat uit bos, heide en stuifzand en voor vele bijzondere planten en dieren vormt het Drents-Friese Wold een aantrekkelijk leefgebied. De Vledder Aa neemt een bijzondere plaats in het Nationaal Park. Deze beek is de enige in Nederland die zijn bovenloop volledig in een natuurlijke omgeving heeft liggen. ‘Een reis door het verleden’ brengt je terug naar de oud Nederlandse dorpen en langs de bekende hunebedden. Niet ver van Diever kun je deze prehistorische grafkamers bekijken en nabij knooppunt 14 ligt de Schaapskooi met een informatieschuur. Deze is gelegen aan de Huenderweg te Doldersum. De schapen die hier grazen helpen bij het beheer van dit landschap.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

35
35 (Drenthe, 8381BE, Vledder, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

35
Jouw startpunt
Knooppunt 35
Drenthe
8381BE Vledder
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Wapserweg
8381CA Westerveld

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Schaapskooi

Schaapskooi

Schaapskooi

Prachtig oud Hollandsch landschapskenmerk waar schapen in verv...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Eric, Anders

op:

Christel

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115091 | Toegevoegd op 3-7-2012 | Laatst gewijzigd op 1-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding