Een rondje om het Bergumermeer

Fietsroute 115088

Aangeboden door:

8567 108

Omschrijving

Geniet bij Wegrestaurant Twijzel van een koffie met appelgebak of een lunch, voordat je Twijzel verder in rijdt. Je ziet hier o.a. de middeleeuwse Sint-Petruskerk. In het buitengebied fiets je door de Friese Wouden, een echt fietspareltje. Behalve door Twijzel kom je nog door enkele andere Friese dorpjes. Zoals door Sumar: het dorp waar in 1905 het aardappelras Bintje werd uitgevonden door twee andere rassen te kruisen. In Eastermar en Bergum wordt je even herinnerd aan de sfeer van vervlogen tijden door de oude kop-hals-boerderijen. De kruiskerk aan de rand van Bergum dateert oorspronkelijk nog uit de dertiende eeuw. Terug bij Wegrestaurant Twijzel geniet je op je gemak nog even van iets lekkers.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Wegrestaurant Twijzel (Wedzebuorren, 9286 ER, Twijzel, Friesland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Wegrestaurant Twijzel
Wedzebuorren
9286 ER Twijzel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

De Wedze
9286EW Achtkarspelen

buitenpost

Stationsplein
9285VW Achtkarspelen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Wegrestaurant Twijzel

Wegrestaurant Twijzel

Fietscafe

Wegrestaurant Twijzel is dé plaats voor een heerlijke lunch na...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Niet een bijzondere route."

 geplaatst op:

Het Bergumermeer nauwelijks gezien.

"Route is niet wat het beloofd te veel langs secundaire wegen, tussen kp74 en kp12 moet je bij de brug ineens met de trap omhoog dus je moet zelf een alternatief zoeken, en vanaf Burgum is bijna rechtuit."

  op:

Harry, Drenthe

op:

"Prachtige route"

 geplaatst op:

We misten een paar nummers of ze waren veranderd. Ik heb het door gegeven

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Mooie route door het Friese land over autoluwe wegen

Tjerk , Friesland

op:

"Nooit meer"

 geplaatst op:

Helaas. Ik ben al geen Friesland fiets fan omdat ik het veel van hetzelfde vind. In 2019 toch een keer gedaan en toen 2x een brug op de route die dicht was maar nergens was aangeven. Helaas in deze route ook zoiets. De route begin best leuk en tot aan de helft me best vermaakt. Maar toen. Je moet via een handpont naar de overkant om bij 23 te komen. Nergens aangegeven dat de pont stuk is tot je er bent. Helaas. Het blijkt al langere tijd zo te zijn. Nergens een bord terwijl de weg ernaar toe 4 km is die je dus weer terug moet. Afijn. Niet getreurd. Andere weg zoeken en toch ff afkorten ivm de afstand en de stroom van de accu. Dus bij 31 terug naar 16 inplaats van de hele route terug. Weg van 5 km. Helaas ook die pont deed het niet. Nu ivm Corona. Op zich logisch maar ook hier geen bord bij het begin van de 5 km weg. Er waren meerdere fietsers erg teleurgesteld. Dus weer terug naar 31 en de route maar weer terug gereden. Al bij al dus de helft van de route gezien en 18 km voor niks gereden. Gelukkig stroom genoeg, maar dat was mazzel Dus voor mij nooit meer Friesland. 2x teleurgesteld is genoeg geweest. Blij dat ik optimistisch ben en zodoende er wel om kan lachen.

Edwin

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115088 | Toegevoegd op 3-7-2012 | Laatst gewijzigd op 3-6-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding