Plattelandsroute Neede-Eibergen

Fietsroute 115078

Aangeboden door:

5097 87

Omschrijving

Deze route loopt door het gebied rondom Eibergen. De route gaat via allerlei plattelandsweggetjes, langs de Hambroekplas en de Needse Berg. Tijdens de route kun je genieten van het uitzicht over de Achterhoekse weilanden en de rust en de ruimte. Mallumse molen De molen ligt aan de rivier de Berkel en had vroeger twee gebouwen. Rechts was de korenmolen die in 1746 afbrandde, maar in 1748 weer werd herbouwd. Het linker deel was een oliemolen. Dit deel brandde in 1755 af, maar werd ook herbouwd. In 1917 werd echter de oliemolen gesloopt. De koren/pelmolen bleef tot 1943 in bedrijf en werd in 1948 eigendom van de stichting "De Mallumse Molen". Aan de andere kant van de straat bevindt zich het uit 1753 daterende Muldershuis. Een bezoek aan de molen en het Muldershuis kan goed worden gecombineerd met de ertegenover liggende kruidenhof en het vlakbij gelegen labyrinth. Recreatiegebied Hambroekplas De route komt onder andere vlak langs het recreatiegebied Hambroekplas. Het gebied heeft een oppervlakte van 14 hectare en bestaat uit een waterplas met strand, speel- en ligweiden. Dit kleinschalige gebied biedt voor ieder wat wils op en langs het water: zonnen, vissen, zwemmen of kanoën. Needse Berg De Needse Berg is een stuwwal die zo'n 150.000 jaar geleden gevormd is in de voorlaatste ijstijd. In de stuwwal is een aantal groeven. Tussen 1825 en 1954 werd hier zand en klei gewonnen voor de fabricage van stenen en dakpannen. In de afgegraven lagen bevonden zich diverse fossiele overblijfselen van zoogdieren, waaronder een kaakfragment van een woudolifant.Het in het gebied aangelegde Geologisch Natuurpad met informatieborden leidt bezoekers in korte tijd langs de kenmerken van de dichtbijeengelegen afzettingen uit verschillende geologische perioden. Startpunt: TOP Mallumse Molen, Mallumsemolen 114, Eibergen Verkort mogelijk: 29 km - Na knooppunt 86 via de knooppunten 85, 87 en 62 naar het eindpunt nummer 63.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

63
63 (Rekkense binnenweg, 7152AN, Eibergen, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

63
Jouw startpunt
Knooppunt 63
Rekkense binnenweg
7152AN Eibergen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Mallumse Molenweg
7152AV Berkelland

Info-Bezoekerscentrum over de Berkel

Hummelsweide
7151KN Berkelland

VVV Neede

Oudestraat 52C
7161 DX Berkelland
0545 29 22 79
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Plattelandsroute Neede-Eibergen"

 geplaatst op:

Prachtige route eind mei gefietst. Meer groen dan de route doet vermoeden.

Henri

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115078 | Toegevoegd op 2-7-2012 | Laatst gewijzigd op 1-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding