In het teken van koffie, thee en beelden

Fietsroute 115076

Aangeboden door:

5418 185

Omschrijving

Langs deze plattelandsroute liggen tal van rustpunten, de een bij een koffieboerderij, de volgende bij een theetuin en weer een andere bij een beeldentuin. Daarnaast komen we onderweg langs de molen De Engel. Ook is het interessante weerstation langs de route opgenomen. Halverwege kan de route worden ingekort. Koffieboerderij Groot Nibbelink De geschiedenis van de boerderij gaat terug tot in het jaar 1279. Het is nu geen actief boerenbedrijf meer maar is het in gebruik als pleisterplaats met speeltuin. Op het terrein is een natuur-avonturenpad, een wandelpad van ca 1 km. Een leuke wandeling met speelelementen voor kinderen tot ca 12 jaar. Er is een wilgentunnel, een verspringbak, een boomstammenpad naar de kikkerpoel, met waterpomp. En aan de rand van het weiland staat een boomtelefoon. Theetuin Bij theetuin Rensink is er koffie of thee met gebak uit eigen keuken. De tuin zelf is 1600 m2 groot en aangelegd met verschillende tuinkamers, waaronder een bostuin met een collectie van 350 verschillende hosta’s. Verder in de tuin een grote verscheidenheid aan vaste planten, bolgewassen, heesters en bomen. In de tuin liggen verschillende terrasjes, waarvan één overdekt. Beeldentuin Beeldentuin Westerveld is ontworpen door een architect. De tuin is herkenbaar aan de verschillende zitjes en metalen kunstobjecten die door Wim Westerveld, onder de naam Emotioneel Metaal, zijn gemaakt. Annelies maakt bloemstukken voor op de tafels in de tuin en bakt walnotentaart of kruidkoek voor bij de koffie of thee. Weerstation Weerstation Lichtenberg is een plattelandsstation. Er wordt gebruik gemaakt van een elektronisch weerstation, een Davis Vantage Pro. Daar naast zijn er geijkte thermometers en een Hellman regenmeter. Vanaf de oprichting in 1999 maken al veel weerboeren uit de regio gebruik van de metingen en waarnemingen van dit weerstation voor hun dagelijks weerpraatje.Het is mogelijk een kijkje te komen nemen bij het weerstation. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Voor afspraken of nadere informatie (0315) 641365. Startpunt: TOP Groot Nibbelink, Nibbelinklaan 12, Sinderen Verkort mogelijk: 29 km - Na knooppunt 58 via knooppunt 94, 42 en 20 naar het eindpunt nummer 21.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

21
21 (Nibbelinklaan, 7065, Oude IJsselstreek, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

21
Jouw startpunt
Knooppunt 21
Nibbelinklaan
7065 Oude IJsselstreek
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Nibbelinklaan
7065AE Oude IJsselstreek

Parkeerplaats

Harterinkdijk
7065AP Oude IJsselstreek

varsseveld

Spoorstraat
7051CE Oude IJsselstreek

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

 Theetuin Rensink

Theetuin Rensink

Fietscafe

Gelegen aan het mooiste fietsweggetje van Aalten vindt u Theet...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Engel

De Engel

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Carolien, Gelderland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115076 | Toegevoegd op 2-7-2012 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding