Strand en duinroute Brielle

Fietsroute 115054

Aangeboden door:

5717 112

Omschrijving

Deze route laat je kennis maken met één van de Zuid-Hollandse Eilanden. Deze eilanden kennen een grote verscheidenheid aan natuurwaarden. Naast water, strand en duinen liggen verspreid over het gebied, een aantal natuurgebieden met bijzondere flora en fauna omgeven door rust en ruimte.In Hellevoetsluis volg je de route door het polderlandschap en duinstroken tot aan de badplaats Rockanje. Deze badplaats is ontstaan na inpoldering van stukken zee. Het mooie strand van Rockanje is 6 km lang en heeft een aangrenzend uniek duingebied. De route voert je al fietsend door het bosrijke gebied naar de volgende badplaats op het eiland Voorne-Putten: Oostvoorne. Hier ligt een uniek vogelgebied en net buiten het dorp ligt aan een typisch Voorns dijkje molen Oostvoorne. Voor zover bekend heeft deze molen nooit een naam gehad. Begin 2004 werd de molen, na een grondige restauratie weer draaivaardig. Hierdoor werden de gegevens van de bovenas, die voorheen onder de vulstukken zaten, zichtbaar. Mooi om te bezoeken: Brielle, de watergeuzen. De stad Brielle, oftewel Den Briel, is gelegen op het eiland Voorne. Met haar bijna 400 rijksmonumenten (het Arsenaal uit 1708, het oude Stadhuis) bezit de stad samen met Harlingen het grootste aantal monumenten per inwoner van heel Nederland. De stad bezit nog steeds zijn oude stadswallen. Het is zelfs mogelijk de klokken van de Brielse Dom te luiden op de Klokkenluiders- en Carillondag. Ook molen ’t Vliegend Hert valt onder de rijksmonumenten. De molen is versierd met een windvaan in de vorm van een hert. In 1882 brandde deze molen af en werd niet herbouwd tot vanaf 1970 een grote vestingrestauratie werd gestart. Met behulp van subsidies, certificaten en giften werd dit gerealiseerd. In 1986 werd de voormalig houten standerdmolen heropend. Door vrijwilligers wordt op ambachtelijke wijze graan gemalen en diverse soorten meel verkocht. De route wordt vervolgd door het polderlandschap en brengt je naar Hellevoetssluis. Geniet nog even van de aangename zilte lucht!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

19
19 (Noorddijk, 3223, Hellevoetsluis, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

19
Jouw startpunt
Knooppunt 19
Noorddijk
3223 Hellevoetsluis
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Rijksstraatweg
3222KD Hellevoetsluis

VVV Hellevoetsluis

Oostzanddijk 3
3221AL Hellevoetsluis
0181 31 23 18
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels336.png

Hotel en Eetcafe Centraal Oostvoorne

Restaurant

Aan de rand van het centrum van Oostvoorne is Hotel en Eetcafé...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Vliegend Hert_Brielle

Vliegend Hert

Windmolen

In 1572 werd Brielle ingenomen door de geuzen. In de 17e eeuw...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115054 | Toegevoegd op 29-6-2012 | Laatst gewijzigd op 4-12-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding