Rondje Schouwen-Duiveland

Fietsroute 115050

Aangeboden door:

10771 158

Omschrijving

Deze fietsroute neemt je mee langs stadswallen, poorten en historische monumenten in en rondom Zierikzee en laat u de sfeer van het eiland Schouwen-Duiveland inademen. Zierikzee is een stad met rijke geschiedenis en staat bekend als monumentenstad. Voor een relatief kleine stad telt Zierikzee een groot aantal monumenten. Het bekendste monument is de St. Lievens Monstertoren, die in de volksmond ook wel de Dikke Toren wordt genoemd. Nabij knooppunt 08 zie je molen Den Haas. De gevelsteen heeft een afbeelding van een haas. In deze stellingmolen wordt op vrijwillige basis graan gemalen. Vanuit Zierikzee fiets je via Ouwerkerk richting Nieuwerkerk. Nieuwerkerk is een kerkdorp, ontstaan in de 12e eeuw, en is onderdeel van de Zeeuwse gemeente Schouwen-Duiveland. De protestantse kerk heeft een opvallende zeskante toren, enigszins te vergelijken met de achtkante toren van Kruiningen. Ook hier vinden we een molen. Voor zover bekend heeft deze molen nooit een naam gehad. Enkel op afspraak te bezoeken. De route wordt vervolgd door het polderlandschap en brengt je naar Oosterland. Hier kun je na knooppunt 63 een zijstapje maken naar molen Oosterland. Ook deze molen heeft voor zover bekend nooit een naam gehad en ook enkel op afspraak te bezichtigen. We vervolgen onze weg naar Sirjansland. Sirjansland is als polder ontstaan in 1305 nadat zeventien jaar eerder een deel van de polder Dreischor verloren was gegaan door een stormvloed. De bedijker was Jan van Beaumont, en naar hem werd de nieuwe polder ‘s-Heer Jans land genoemd. In de begintijd werd de polder ook wel Klein-Dreischor genoemd. Net voor het plaatsje Dreischor zien we molen Aeolus. Al van vroeger tijden had de molen deze naam. Echter een lange tijd had hij de naam De Koekoek. In de jaren 60 werd de oorspronkelijke naam weer in ere hersteld. Bij fietsknooppunt 90 kun je even pauzeren aan het water van de Oosterschelde. Daar vind je Restaurant De Heerenkeet: naar eigen zeggen 'de mooiste ontmoetingsplaats tussen zee en land'. Hef er het glas met uitzicht op het water. Of geniet er van een lunch of een warme maaltijd, bijvoorbeeld met Zeeuwse vis, vers van de afslag. Langs het uitgestrekte water van de Oosterschelde fiets je terug naar het start- en eindpunt van de route in Zierikzee.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

8
8 (Hoofdpoortstraat, 4301AT, Schouwen-Duiveland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

8
Jouw startpunt
Knooppunt 8
Hoofdpoortstraat
4301AT Schouwen-Duiveland
Plan route naar startpunt

VVV Zierikzee

Nieuwe Haven
4301AN Schouwen-Duiveland
0900 202 02 33
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Nieuwe Bogerdstraat
4301AH Schouwen-Duiveland

Oplaadpunt

Nieuwe Haven
4301DL Schouwen-Duiveland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Heerenkeet

De Heerenkeet

Restaurant

De mooiste ontmoetingsplaats tussen zee en land! De Heerenkeet...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Oosterlandse Molen

De Oosterlandse Molen

Windmolen

Molen Oosterland is een korenmolen die werd gebouwd in 1752 al...

Meer informatie
Geen foto van Nieuwerkerk

Nieuwerkerk

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Den Haas

Den Haas

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Huib, Noord-Brabant

op:

"Kut met peren!"

  op:

Wido, Utrecht

op:

"Van deze route klopt er helemaal niets"

 geplaatst op:

Als je déze route volgt knooppunten kom je er achter dat ze ineens weg zijn dus de opvolgende is er niet wel andere nummers dus zonder garmin of zo valt hij niet te fietsen beetje jammer

"Route Burgh Haamstede"

 geplaatst op:

Negatief kreeg continue tussenpunt bereikt en vervolgens gebeurde er niets. Heb maar klein gedeelte van de oorspronkelijke route gereden.erg jammer. Kun je ook geen pauze inlassen ? Graag een duidelijke gebruiksaanwijzing .

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115050 | Toegevoegd op 28-6-2012 | Laatst gewijzigd op 9-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding