In en om Tilburg

Fietsroute 115046

Aangeboden door:

14391 204

Omschrijving

Ik wist niet dat Tilburg zo’n leuke stad is,” is de meest gehoorde reactie van mensen die Tilburg voor de eerste keer bezoeken. Tilburg biedt dan ook voor elk wat wils. Of je nu houdt van winkelen, musea bezoeken, wandelen of fietsen, het kan in Tilburg allemaal. De fietsroute “In en om Tilburg” bied je een combinatie van leuke dingen doen in Tilburg en genieten van de natuur. Je verlaat Nieuwlandstraat 34 in zuidelijke richting en ziet aan je linkerhand de Heikese Kerk (Stadhuisstraat 6), de oudste kerk van Tilburg. De kerk is gebouwd in waterstaatstijl en een bezoekje meer dan waard. Je vervolgt je route richting Ringbaan Zuid en fietst langs het Leijpark. Je kunt ervoor kiezen om op het routenetwerk te blijven en het Leijpark aan de noordzijde te passeren. Wil je het Ronald MacDonaldhuis een bezoekje brengen, fiets dan langs de zuidkant van het park. Vanuit het Leijpark fiets je naar abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, het enige trappistenklooster van Nederland. In de abdij O.L.V. van Koningshoeven (Eindhovenseweg 3, Berkel-Enschot) wordt samen met de monniken La Trappe trappistenbier gebrouwen. Het is het enige trappistenbier dat in Nederland wordt gebrouwen. Verderop bij Oisterwijk komen we lang Kerkhovense Molen. Dit een monumentale stenen stellingmolen uit 1895 die nog steeds in gebruik is en toegankelijk is voor publiek. Vervolgens rijd je in noordelijke richting naar het Peerke Donders Paviljoen (Pater Dondersstraat 20). Dit museum is gebouwd op de plek waar de zalig verklaarde Peerke Donders in 1809 werd geboren en is gewijd aan zijn werk. Je vertrekt vervolgens weer in zuidelijke richting, steekt het Wilhelminakanaal over en komt in het Goirkekwartier, waar je twee gerenommeerde musea dicht bij elkaar vindt: De Pont, museum voor hedendaagse kunst en het Audax Textielmuseum Tilburg (Goirkestraat 96). Beide musea zijn een bezoekje waard. Het Audax Textielmuseum is naast museum ook bedrijf waar de textielmachines draaien en produceren. In het textiellab laten ontwerpers hun protoypen maken. Vanaf de musea fiets je weer de Tilburgse binnenstad in, waar je heerlijk kunt genieten van een drankje of een hapje in een van de vele horecagelegenheden in het centrum. Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Tilburg.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Uitspanning De Zeven Geitjes (Reeshofdijk, 5044 VB, Tilburg, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Uitspanning De Zeven Geitjes
Reeshofdijk
5044 VB Tilburg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Wandelboslaan
5042PP Tilburg

tilburg universiteit

Troelstrastraat
5042RM Tilburg

VVV Tilburg

Spoorlaan 434a
5038 CH Tilburg
013 532 37 23
Stuur een mail

Groeseind

Bisschop Godschalkstraat 20
5014PR Tilburg
06 - 83 96 65 41
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Zeven Geitjes

Uitspanning De Zeven Geitjes

Pannenkoekenhuis

Welkom bij Uitspanning De Zeven Geitjes. Of je nu op zoek bent...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven

Abdij

In 1880 verbouwde abt Dominicus Lacaes de schaapskooi die op d...

Meer informatie
Geen foto van Kerkhovense Molen

Kerkhovense Molen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Verliep met horten en stoten erg druk verkeer"

  op:

Martin, Noord-Holland

geplaatst op:

veel fietsen door de stad nieuw ouwwijken

Henri, Anders

op:

"Niet mooi"

 geplaatst op:

Als je graag fietst langs drukke autowegen, en niet houdt van cultuur en/of natuur. Kies dan deze route. Het is echt geen aanrader !!

Bartjethee

geplaatst op:

Super

Nancy, Anders

op:

"Helemaal leuk!"

 geplaatst op:

Mooie route door en om Tilburg. Prima te doen, het is wel handig om met enige regelmaat op de kaart te kijken en niet alleen te vertouwen op de stem!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115046 | Toegevoegd op 28-6-2012 | Laatst gewijzigd op 15-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding