Fietsen door de bossen rondom Helden

Fietsroute 115041

Aangeboden door:

8579 77

Omschrijving

Noord-Limburg is een echte fietsregio. Het is er niet zo heuvelachtig als in Zuid-Limburg en dat maakt het heel plezierig om Noord-Limburg vanuit het zadel te verkennen. In Peel en Maas fiets je door de mooiste plekken zoals het Boekenderbos en de Heldense Bossen met stuifzandheuvels tussen de bomen.

Het Boekenderbos en de Heldense Bossen
Het eerste gedeelte van deze route neemt je mee door de dorpen Koningslust en Maasbree. Beide dorpen liggen op een zandgrond, omring door landbouwgebieden. In deze dorpjes krijg je een impressie van het Limburgse dorpsleven dat er vaak gemoedelijk aan toegaat. Vervolgens fiets je het Boekenderbos binnen, een natuurgebied van 234 hectare groot met bossen, landbouwgebieden en graslandjes langs de Maas. Dit bos gaat over in de Heldense Bossen. Deze bossen bestaan voornamelijk uit naaldbossen die werden aangeplant om de stuifzandduinen in dit gebied in toom te houden.

Café De Nabber
Aan het einde van de route kom je uit bij Café De Nabber in het hart van Beringe. Hier kun je terecht voor een glaasje fris, een speciaalbiertje of een lekkere barbecue. Dat zal zeker smaken na zo’n actieve dag. Op het terras kun je heerlijk van het zonnetje genieten en even bijkomen van al het fietsen. Spring jij het liefste meteen weer op de fiets? Probeer dan eens route 140567.

Verrassend Venlo
Vanuit het eindpunt van deze route ben je binnen een mum van tijd in Venlo. Een uitstapje naar deze gezellige stad is zeker de moeite waard als je na je fietstocht toe bent aan wat cultuur. De vele festivals en muziekoptredens zorgen voor veel gezelligheid in deze stad, maar je kunt hier ook heerlijk winkelen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de shoppingcentra aan de rand van de stad of geniet van culinaire verwennerijen bij een van de vele restaurants.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Café De Nabber
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Café De Nabber
Kanaalstraat
5986 AH Beringe
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Bèr Vullingsstraat
5986AW Peel en Maas

VVV-agentschap Panningen

Raadhuisplein
5981AT Peel en Maas
077 307 74 59
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Cafe de Nabber

Café De Nabber

Fietscafe

Café de Nabber ligt in het hart van het gemoedelijke dorpje Be...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115041 | Toegevoegd op 27-6-2012 | Laatst gewijzigd op 23-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding