Ontdek 3 Achterhoekse dorpen

Fietsroute 115038

Aangeboden door:

6739 180

Omschrijving

We starten deze route in het Achterhoekse Hengelo. Hengelo staat in de wijde omtrek bekend om de jaarlijkse paardenmarkt (tijdens de dorpskermis in juli). Ook kent de plaats vele activiteiten met paarden: springconcoursen, men-wedstrijden. Vanuit Hengelo gaan we dwars door het natuurgebied Het Oude Schot richting Ruurlo. Hier komen we langs de Ruurlo Doolhof. Dit is de grootste doolhof van Nederland met 1188 meter aan paden. Nadat we langs de doolhof komen steken we de Baakse Beek over en fietsen we langs de VVV in Ruurlo. Hier kunt u een bezoek aan brengen om veel meer over dit prachtige Achterhoekse dorp te weten te komen. Vanuit Ruurlo fietsen we door het Achterhoekse land richting Vorden. Het bekendst is Vorden vanwege het feit dat het acht kastelen telt, waarmee het een van de meest kastelenrijke gemeenten van Nederland is. Kasteel Vorden staat aan de rand van het dorp, de andere zeven staan er in een kring omheen. Wanneer we verder fietsen nadat we Kasteel Vorden zijn gepasseerd, komen we nog langs Kasteel De Kiefskamp voordat we weer richting Hengelo gaan. De Kiefskamp is een kasteel dat deel uitmaakt van de Zevenkastelentocht van Vorden. De Kiefskamp is het enige kasteel in Vorden dat niet uit de middeleeuwen stamt, want het huidige huis werd in Louis XVI-stijl gebouwd in 1776. Het landgoed grenst aan het landgoed van Kasteel Vorden en wordt omgeven door lanen, loof- en naaldbos en wat heide. Vanuit hier fietsen we verder richting Hengelo, tevens het eindpunt van deze fietsroute.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

55
55 (Gelderland, 7255MC, Hengelo (Gld), Gelderland, Nederland)
3.94 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

55
Jouw startpunt
Knooppunt 55
Gelderland
7255MC Hengelo (Gld)
Plan route naar startpunt

Bakkerij Hengelo

Spalstraat 21
7255 AA Hengelo
0575 - 46 30 76
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Elderinkweg
7255KA Bronckhorst

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Lukas

op:

"Mooie route"

  op:

Hans, Overijssel

op:

"De moeite waard om te fietsen"

 geplaatst op:

Prachtige afwisselende route.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 115038 | Toegevoegd op 27-6-2012 | Laatst gewijzigd op 17-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding