Door het Montferland

Fietsroute 114986

Aangeboden door:

7334 216

Omschrijving

Deze fietsroute leid je door het Montferland, de veelzijdige grensstreek met oude landgoederen, heuvels, bos, heide en uitgestrekte weide- en akkerlandschappen. Zeddam De oude naam van Zeddam is Sydehem en betekent "lage woonplaats". Het dorp is ontstaan rond de kerk in het zogenaamde bovendorp, dat hoger ligt dan het later gebouwde benedendorp. Zeddam is het grootste kerkdorp van Montferland en een belangrijk centrum van het toerisme, met zijn vele hotels, pensions en vakantiehuisjes. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Grafelijke Torenmolen, de Rosmolen en de Oswalduskerk. Recreatieplas het Stroombroek, Braamt Stroombroek, in de volksmond ook wel het Braamtse Gat genoemd, is een voormalige zandwinningplaats gelegen bij het dorp Braamt, aan de voet van de Montferlandse heuvels. Het meer is erg populair bij de Achterhoekse bevolking en toeristen. Aan het meer ligt het gelijknamige Landal Stroombroek, een bungalowpark in neo-Griekse stijl, wellnesscentrum Palestra en het land van Jan Klaassen. Aan de andere kant van het meer bevindt zich een waterskibaan die in 2006 is geopend. Mariakapel, Vethuizen De Mariakapel in Vethuizen is een gemeentelijk monument. Het kapelletje werd opgericht door de Jonge Boeren en Boerinnen van de kring De Oude IJssel. Elk jaar bidden de leden van het St. Jansgilde uit Vethuizen op hun traditionele kermisdag het rozenhoedje bij deze kapel. Bovendien is er elk jaar op 15 augustus (Maria ten hemelopneming) een eucharistieviering, welke bezocht wordt door vele gelovigen uit andere delen van het land. Achter de Mariakapel staat een ander monument: Het Hagelkruis, een smeedijzeren kruis dat bekroond wordt door een weerhaan. Tijdens deze fietsroute kom je ook langs een van de bekende wijngaarden van de Achterhoek Wijngoed Avitera en langs molen de Volharding Startpunt: TOP Tolhuis, 's-Heerenbergseweg 42, Zeddam

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

79
79 (7038CD, Montferland, Gelderland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

79
Jouw startpunt
Knooppunt 79
7038CD Montferland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Gerrit Varwijkplein
7038AV Montferland

Bezoekerscentrum Bergherbos

Peeskesweg
7037CG Montferland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen Volharding

Molen Volharding

Windmolen

Deze korenmolen werd gebouwd in 1891. In 1941 werden van de mo...

Meer informatie
Geen foto van Wijngoed Avitera

Wijngoed Avitera

Wijngaard

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hanneke, Anders

op:

dirk

op:

"Is een leuke route."

  op:

Mieke

op:

"Mooie tocht afwisselend"

  op:

Gerard, Gelderland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114986 | Toegevoegd op 21-6-2012 | Laatst gewijzigd op 1-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding