Ontdek de charme van Westerwolde

Fietsroute 114978

Aangeboden door:

56029 152

Omschrijving

In het oosten van de provincie Groningen ligt de streek Westerwolde, een voormalige heerlijkheid. Je fietst hier door een knus esdorpenlandschap met prachtige oude plaatsjes en natuurlijk het schitterende vestingdorp Bourtange.

Echt Gronings
Je fietst onder meer door Sellingen, een mooi middeleeuws esdorp. Blikvanger is de dorpskerk, een vroeggotisch kerkgebouw dat uit 1300 dateert. Even verderop kom je door Ter Borg, een authentiek Gronings buurtschap dat zijn originele identiteit heeft weten te behouden. De ruggengraat van Westerwolde is de Ruiten Aa, een beek die zijn oorspronkelijke meanders heeft teruggekregen. Je fietst een heel stuk door dit lieflijke beekdal, een van de mooiste van Nederland.

Sellingerbos
Ook kom je door de bossen van Ter Borg waarin nog een plukje heide ligt, een restant van het oorspronkelijk veel grotere Sellingerveld. De heide wordt hier begrazen door schapen en Schotse Hooglanders. In het Sellingerbos kun je een tussenstop maken bij Vakantiepark De Barkhoorn. Geniet even van een koffie of lekkere maaltijd, voordat je het prachtige Westerwolde verder verkent. Bij Hotel Bourtange kun je na je tocht lekker bijtanken op het gezellige tuinterras. Nog geen genoeg van Westerwolde? Dan kun je hier natuurlijk ook overnachten.

Theater van de Natuur
In het beekdal van de Ruiten Aa fiets je langs een opvallende natuurkijkheuvel met daarop een kunstwerk van beeldend kunstenaar Adriaan Nette. Een leuk moment om even af te stappen en van de omgeving te genieten. Het Theater van de Natuur is draaibaar, zodat je op verschillende manieren naar het landschap om je heen kunt kijken. Wat dit kunstwerk nog leuker maakt, zijn de gedichten die op de traptreden staan. Onder andere Adriaan Morriën, Harry Muskee, Def P en Kees Stip hebben een mooie bijdrage geleverd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Bourtange (Vlagtwedderstraat, 9545 TC, Bourtange, Groningen, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Bourtange
Vlagtwedderstraat
9545 TC Bourtange
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Bakovensweg
9545PB Vlagtwedde

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Camping de Barkhoorn

Vakantiepark de Barkhoorn

Restaurant

Camping De Barkhoorn ligt in een bijzonder mooi stukje van Gro...

Meer informatie
Hotel Bourtange

Hotel Bourtange

Hotel

Hotel Bourtange ligt net buiten het bekende vestingstadje Bour...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Schaapskooi

Schaapskooi

Schaapskooi

Deze schaapskooi stamt oorspronkelijk uit de 17e eeuw. De scha...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

G.Potgieter, Groningen

op:

Johannes

op:

"Verrassend landschap"

 geplaatst op:

Heel fijne route, wat is deze omgeving prachtig,met vesting Bourtange als pareltje

"Mooi Grun!"

 geplaatst op:

Een leuke route dwars door de vesting Bourtange. Trek je niet teveel aan van geklaag over zandpaden.. het betreft een stuk van nog geen km en was op een reguliere e-bike prima te doen!

"Mooie route met een paar dipjes in stembegeleiding ."

 geplaatst op:

Saaie stem, die de route begeleidt

jaap

geplaatst op:

Gevaarlijk fietspaden zandwegen route beëindigd

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Van Bourtange tm knooppunt 44 mag geen fietspad heten, meer survival fietsen, maar verder supermooie route ! Wist niet dat Groningen zo mooi is! (Zegt dizze stadjer)

Herman van Zeeburg, Drenthe

geplaatst op:

Zeer mooie route door een zeer afwisselend landschap dat niet direct verwacht wordt in de provincie Groningen. Aandachtspunt is dat direct na het oversteken van het Ruiten-Aa kanaal (bij mooie sluis en brug) het Bourtanger kanaal overgestoken moet worden met een voetgangers/fietsers brug. Deze brug is afgesloten. Even verder fietsen en na ongeveer 5 à 10 minuten is er nog een voetgangers/fietsers brug die wel bruikbaar is. Direct na de brug linksaf parallel aan het kanaal blijven fietsen. Dit is de beschrijving in de richting van Bourtangen (rechtsom). Indien men deze route vanuit Bourtange fietst komt men voor een afgesloten pad aan het kanaal te staan. Gewoon de voetgangers/fietsers brug oversteken en dan direct links aan het kanaal langs. Na 5 à 10 minuten komt men bij de sluit in het Ruiten-Aa kanaal. Deze oversteken en de route volgen. Rest van route is goed aangeduid.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114978 | Toegevoegd op 19-6-2012 | Laatst gewijzigd op 1-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding