Langs de oude Ijssel

Fietsroute 114973

Aangeboden door:

8333 482

Omschrijving

De Oude IJssel is een zijrivier van de rivier de IJssel. De rivier begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst, waarna ze bij Doesburg in de IJssel uitmondt. Deze route leid je langs historische plaatsen die aan de Oude IJssel liggen, zoals Laag Keppel, Doesburg en Doetinchem. Historisch Laag Keppel In Laag Keppel bevindt zich één van de grootste en mooiste kastelen van de Achterhoek, namelijk Kasteel Keppel. Het kasteel stamt uit de 14e eeuw. In 1510 is het in de oorlog tussen Philip van Bourgondie en Karel van Gelre verwoest. Het kasteel is in 1582 herbouwd. De volgende herbouw werd in 1615 voltooid. Tegenwoordig wordt Kasteel Keppel door afstammelingen van de 14e-eeuwse eigenaar, Van Pallant, bewoond. Degenen die het kasteel graag willen bezichtigen kunnen dit doen van april tot en met september (op donderdagmiddag); schriftelijke aanvraag bij de eigenaar is echter wel verplicht. Dit kan via Rentmeesterskantoor Van Lynden, Dorpstraat 1, 6672 LC, Hemmen of via info@vanlynden.eu. Hanzestad Doesburg Doesburg is een historische Hanzestad op de grens van de Achterhoek, Veluwe en Liemers. De stad is gelegen aan de IJssel en de Oude IJssel en geniet grote bekendheid door de gerestaureerde binnenstad met vestingwerken. Er zijn veel oude gebouwen te vinden zoals het Stadhuis, Stadbierhuys de Waag, de Grote of Martinikerk en de Gasthuiskerk of Antoniuskapel (14e eeuw) met Gasthuishofje. In het centrum van Doesburg vind je de Gildehof met diverse ambachtelijke winkeltjes, museum de Doesburgse Mosterdfabriek en een restaurant die in het teken staat van mosterd. Onderweg van Doesburg naar Doetinchem komen we langs Wijnboerderij ’t Heekenbroek. Deze wijnboerderij heeft een wijngaardterras en een sfeervolle binnenruimte ‘De Dobbe’ waar je kunt genieten van een stukje Franse sfeer in Nederland. Bruisend Doetinchem Doetinchem is in de Achterhoek de gemeente met het meeste aantal inwoners. In Doetinchem hoeft niemand zich te vervelen. De stad vervult op vele gebieden een streekfunctie en kent een stadsmuseum, verschillende galeries en drie molens. Het stadscentrum is uitgegroeid tot een belangrijk ‘koopcentrum’ voor de totale Achterhoekse bevolking. Op de terrassen en in de restaurants en cafés is het goed toeven. Het Simonsplein is het middelpunt van gezelligheid. In Doetinchem vinden we ook een Walmolen. Dit is een windmolen die staat op de wallen van een ommuurde stad. Hierdoor heeft een molen vrije windvang. Vroeger waren deze molen bij gesloten stadspoorten voor de stadsbewoners bereikbaar en had het stadsbestuur vaste inkomsten uit de "belasting op het gemaal". Startpunt: TOP Laag Keppel, Wehlsedijk (nabij brug over de Oude IJssel), Laag Keppel

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

30
30 (Wehlsedijk, 6998AB, Bronckhorst, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

30
Jouw startpunt
Knooppunt 30
Wehlsedijk
6998AB Bronckhorst
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Rijksweg
6998AG Bronckhorst

Parkeerplaats | Monumentenweg in Hoog-Keppel

Monumentenweg
6997 AH Hoog-Keppel

VVV Hummelo bij 'Café FF naar Steef'

Bakkerstraat
6999AC Bronckhorst
0575 55 32 22
Stuur een mail

wehl

Stationsstraat
7031BR Doetinchem

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Wijnboerderij 't Heekenbroek

Wijnboerderij 't Heekenbroek

Wijngaard
Geen foto van Passantenhaven

Passantenhaven

Jachthaven
Geen foto van Walmolen

Walmolen

Windmolen

De Walmolen werd in 1851 in Doetinchem gebouwd om een oude sta...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Monique

geplaatst op:

hele mooie gevarieerde fietsroute

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Prachtige route. nou hadden wij ook wel super lekker fiets weer. Lekker door de bossen , langs het water en Doesburg en Doetinchem zijn mooie steden. Leuke stops gehad onderweg.

Jeannette

op:

"Prachtige route"

 geplaatst op:

In Doetinchem is veel veranderd /opengebroken hier gaat het even mis.....

Benne

op:

Piet

op:

"Langs een mooie rivier."

 geplaatst op:

Dit is een mooie route. Mooie landwegen goede fiets paden, wel wat smal af en toe om met 2 naast elkaar te fietsen. Super stuk langs de oude ijssel. En Doesburg is geweldig met mooie terrasjes. Groet Erik

"Vooral het stuk langs de IJssel vond ik erg mooi"

  op:

Aneke

op:

Erik, Anders

op:

Thomas, Anders

op:

Ellen

op:

William, Anders

op:

"Mooie route, deels langs het water."

 geplaatst op:

Erg leuke route, hebben ' m gereden vanaf het P-terrein bij de molen van Laag Keppel. Met name de stukken langs het water zijn bijzonder leuk. Werd uiteindelijk wat ingewikkeld door moeilijke vindbare bordjes en kruisende routes in Doesburg en Doetinchem. Voor je het weet zit je op een andere route...... Jammer van de wegwerkzaamheden in beide steden. Op de kruising Terborgseweg en Raadhuisstraat in Doetinchem misten we echt het bordje naar knooppunt 31. In de routebeschrijving blijkt dit een heel lastig stukje, volledig uitgeschreven in de tekst......Jammer, wij dachten alleen op knooppunten te kunnen rijden. In ieder geval zeker voor herhaling vatbaar,.

Sascha, Anders

op:

"Afwisselde route met leuke stops!!"

 geplaatst op:

We hebben genoten! Mooie route, lekker windje in de warmte en leuke stops! Prima te doen????

Henk, Anders

op:

"Super duidelijk en mooie route"

  op:

"Slechte beschrijving. Wie kan er over weg met aanwijzingen als na 1 meter en vervolgens na 7 meter rechts. Kwaliteit van de knooppunt bordjes ook ver onder de maat, dat is route.nl niet aan te rekenen overigens."

  op:

"Mooie route alleen de nummering klopt meerdere keren niet met die aangegeven op de route zelf"

 geplaatst op:

Zorg dat de nummering in de app ook inderdaad klopt met die op de bordjes wordt aangegeven

Henno

op:

"Mooie route. Echt genieten"

 geplaatst op:

Mooie omgeving. Leuke plaatjes

Geno

op:

Corien

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114973 | Toegevoegd op 18-6-2012 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding