Nationaal Park De Weerribben III

Fietsroute 114923

Aangeboden door:

8542 243

Omschrijving

Nationaal park De Weerribben-De Wieden is één van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. Met 35 vierkante kilometer aan open water, rietlanden, moerasbossen is De Weerribben een natuurlijke habitat voor veel vogels, zoogdieren en insectensoorten. Op de plassen, vennen en meren groeien en bloeien waterlelies, krabbenscheer of waterscheerling, maar je ziet ook grote massa’s van het vleesetend plantje blaasjeskruid drijven. In de rietlanden, waar de grond snel verzuurt, vallen kleurige wilgenroosjes, glidkruid, winde en moerasandoorn goed op. Waar de grond is verzuurt groeien dopheide, veenmossen, zonnedauw en moeraskartelblad en de bossen bestaan grotendeels uit elzen, berken en lijsterbessen. Reeën, vossen, otters houden zich in leven met wat De Weerribben hen te bieden heeft, maar het gebied heeft ook genoeg overlevingskansen te bieden voor de purperrreiger, de zwart stern, de roerdomp of de wielewaal. Een grote verscheidenheid aan vlinders en libelles fladderen van plant naar plant in de waterrijke, drassige omgeving. Bij bezoekerscentrum ‘De Weerribben’ kan je je auto parkeren. Het bezoekerscentrum heeft een schat aan informatie over het natuurgebied en de dieren die er leven te bieden. Ook is er meer te leren over de eendenkooien in het gebied en de manier waarop De Weerribben beheerd wordt. In het ‘ervarium’ ervaar je hoe de seizoenen De Weerribben beinvloeden. Dit is dus de ideale plek om de laatste voorbereidingen voor je route te treffen en je fietstocht te beginnen. Bijzondere aandacht op deze route krijgt tjaskermolen Ossenzijl die sinds 1977 het achterliggende polderland van water voorziet. De molen kan je ook van dichtbij goed bekijken en kenmerkt het landschap op een unieke manier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bezoekerscentrum De Weerribben (Hoogeweg, 8376, Steenwijkerland, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bezoekerscentrum De Weerribben
Hoogeweg
8376 Steenwijkerland
Plan route naar startpunt

Tourist Info Ossenzijl

Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
+31 (0)546 47 72 72
Stuur een mail

Parkeerplaats

Hoogeweg
8376EM Steenwijkerland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Paaltjes tjasker Molen Ossenzijl

Ossenzijl

Windmolen

Deze tjaskermolen is relatief gezien nog erg jong vergeleken b...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Elbert

op:

Arjan

op:

Helma

op:

"Afgesloten gedeelte"

 geplaatst op:

Leuke route. Vooral in het begin langs het water. Jammer dat het gedeelte van knooppunt 14 naar knooppunt 42 niet toegankelijk is. Vanaf 14 hebben we onze eigen route gereden.

Linda

op:

vincent, Anders

op:

Michelle

op:

"Prachtig"

 geplaatst op:

Route door de Weerribben. Geweldig. Mooie natuur 20 km net genoeg en door het hele gebied. Een absolute aanrader.

Auke Sjoerd, Anders

op:

"Leuke route als er geen corona beperkingen zijn."

 geplaatst op:

Leuke route met veel afwisseling. Water, slootjes, riet, bootjes. Door Coronamaatregelen is het meerendeel afgesloten, en fiets je de helft van de route over dezelfde weg (heen/terug) en kan je beter in een ander gebied fietsen.

Chantal

op:

"Super mooi"

 geplaatst op:

Er is alleen een stuk bij knooppunt 10 Van de route afgesloten

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114923 | Toegevoegd op 12-6-2012 | Laatst gewijzigd op 9-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding