Fietsen door het Brabantse land

Fietsroute 114910

Aangeboden door:

17688 230

Omschrijving

Deze route neemt je mee vanaf ’s Gravenmoer, dwars door de polders van Noord-Brabant. Onderweg kom je onder meer langs de gezellige dorpjes Den Hout en Made en fiets je langs het havenplaatsje Drimmelen, het historische Geertruidenberg en steek je de Maas over naar Hank en Dussen.

Fietsen in Noord-Brabant
Deze lange fietsroute van ruim 63 kilometer start in ’s Gravenmoer bij Hotel Hof van ’s Gravenmoer. Een ideale plek om West-Brabant beter te leren kennen. ’s Avonds geniet je in het hotel van de warmte bij de open haard, heerlijk! Vanuit ’s Gravenmoer fiets je door de uitgestrekte polders naar Oosterhout, dat in 1809 stadsrechten kreeg van koning Lodewijk Napoleon. Via de polders fiets je door naar Den Hout, Made en Hooge Zwaluwe.

Gat van den Ham
Even later fiets je naar Gat van den Ham, een mooi natuurgebied waar je echt tot rust komt. Het huidige krekenstelsel is een restant van de inpoldering in de 16e eeuw. Gat van den Ham ligt direct aan Nationaal Park de Biesbosch. Daarna rijd je door naar Drimmelen, een gezellig havenplaatsje. Drimmelen ligt aan de Amer, de toegangspoort tot de Biesbosch. Leuk om hier even bootjes te kijken en te genieten van het uitzicht over het water.

Met de pont
Van Drimmelen fiets je door naar de sfeervolle dorpjes Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Vanuit hier steek je de Keizersveerbrug over naar Hank. Vanaf de brug heb je mooi uitzicht over de Bergsche Maas. Je fietst nog een stuk langs het water en net voorbij Dussen steek je met de pont het water over. Een leuke toevoeging aan deze fietsroute. Via Capelle en Waspik arriveer je weer op het punt waar je begonnen bent met deze route: ’s Gravenmoer.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Hof van 's Gravenmoer
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Hof van 's Gravenmoer
Hoofdstraat
5109 AB 's Gravenmoer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Kerkebosdreef
5109TN Dongen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Hof van 's Gravenmoer

Hotel Hof van 's Gravenmoer

Hotel

Welkom bij Hotel Hof van 's Gravenmoer. Heerlijk centraal gele...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hans Huijzer, Zuid-Holland

geplaatst op:

De route is werkelijk prachtig. Vooral de stilte is soms imponerend. De bewegwijzering laat hier en daar behoorlijke steken vallen. Voor wie de routekaart niet meeneeemt kan dat probematisch worden. Dit nadeel heb ik overigens ook al bij een andere routes ondervonden. Zorg dus voor een goede route-voorbereiding en je beleeft ook dmv deze route een onvergetelijk mooie dag !!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114910 | Toegevoegd op 11-6-2012 | Laatst gewijzigd op 1-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding