Uitwaaien tussen Maas en Waal

Fietsroute 114902

Aangeboden door:

10097 148

Omschrijving

Deze fietsroute slingert door de Bommelerwaard, een streek die wordt omarmd door Maas en Waal. Je komt door pittoreske plaatsjes als het vestingstadje Zaltbommel en Ammerzoden.

Vestingstad Zaltbommel
Aan de Maas in Ammerzoden kijk je prachtig uit over de Maas, terwijl je bij Restaurant Het Oude Veerhuis van je drankje en hapje geniet. Wat een mooie plaats om je route te starten! Even verderop kom je langs het goed bewaard gebleven Kasteel Ammersoyen. In Bruchem zie je Landgoed Groenhoven waar een fraaie tweehonderd jaar oude villa staat. Vervolgens neem je een kijkje in het monumentale stadshart van Zaltbommel.

Fort Sint Andries
Het is rustig fietsen over de dijkjes tussen Maas en Waal. Je rijdt bijvoorbeeld langs de Kil van Hurwenen, een vogelrijke uiterwaard. Verderop kom je langs de restanten van het grootste militaire bouwwerk dat de Spanjaarden in 1599 bouwden: Fort Sint Andries. In het binnenland rij je vooral langs bloemrijke graslanden. Tussen Rossum en Kerkdriel kijk je uit over de kade die deel uitmaakt van het klassieke Maasheggenlandschap met zijn oude eiken en meidoorns.

Kasteel Ammersoyen
Aan de rand van Ammerzoden kom je langs kasteel Ammersoyen, één van de best bewaarde authentieke middeleeuwse kastelen in Nederland. Met zijn opvallende hoektorens en brede slotgracht is het werkelijk een plaatje om te zien. Het kasteel bestaat nog steeds uit één geheel, wat vrij uitzonderlijk is aangezien er aan de meeste kastelen in de loop der eeuwen wel wat is bijgebouwd. De waterburcht staat in een oude Maasbedding die al voor 1354 van de rivier moet zijn afgesneden. Je ziet de oude Maasarm nog goed in het landschap terug. Wil je meer van het rivierenlandschap bij Zaltbommel ontdekken? Loop dan ook de routes 179956 en 179957.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant Het Oude Veerhuis
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant Het Oude Veerhuis
Molendijk
5324 BC Ammerzoden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Jan de Witplein
5324CT Maasdriel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

_DSC9223

Restaurant Het Oude Veerhuis

Restaurant

Bij restaurant Het Oude Veerhuis is het echt genieten. Met een...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landgoed Groenhoven

Landgoed Groenhoven

Landgoed
Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen

Kasteel

Kasteel Ammersoyen was door de strategische ligging aan de Maa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114902 | Toegevoegd op 11-6-2012 | Laatst gewijzigd op 9-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding