Uitwaaien tussen Maas en Waal

Fietsroute 114902

Aangeboden door:

13452 417

Omschrijving

Deze fietsroute slingert door de Bommelerwaard, een streek die wordt omarmd door Maas en Waal. Je komt door pittoreske plaatsjes als het vestingstadje Zaltbommel en Ammerzoden.

Vestingstad Zaltbommel
Aan de Maas in Ammerzoden kijk je prachtig uit over de Maas en start je route. Even verderop kom je langs het goed bewaard gebleven Kasteel Ammersoyen. In Bruchem zie je Landgoed Groenhoven waar een fraaie tweehonderd jaar oude villa staat. Vervolgens neem je een kijkje in het monumentale stadshart van Zaltbommel.

Fort Sint Andries
Het is rustig fietsen over de dijkjes tussen Maas en Waal. Je rijdt bijvoorbeeld langs de Kil van Hurwenen, een vogelrijke uiterwaard. Verderop kom je langs de restanten van het grootste militaire bouwwerk dat de Spanjaarden in 1599 bouwden: Fort Sint Andries. In het binnenland rij je vooral langs bloemrijke graslanden. Tussen Rossum en Kerkdriel kijk je uit over de kade die deel uitmaakt van het klassieke Maasheggenlandschap met zijn oude eiken en meidoorns.

Kasteel Ammersoyen
Aan de rand van Ammerzoden kom je langs kasteel Ammersoyen, één van de best bewaarde authentieke middeleeuwse kastelen in Nederland. Met zijn opvallende hoektorens en brede slotgracht is het werkelijk een plaatje om te zien. Het kasteel bestaat nog steeds uit één geheel, wat vrij uitzonderlijk is aangezien er aan de meeste kastelen in de loop der eeuwen wel wat is bijgebouwd. De waterburcht staat in een oude Maasbedding die al voor 1354 van de rivier moet zijn afgesneden. Je ziet de oude Maasarm nog goed in het landschap terug. Wil je meer van het rivierenlandschap bij Zaltbommel ontdekken? Loop dan ook de routes 179956 en 179957.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Kasteel Ammersoyen (5324 JR, Maasdriel, Güeldres, Países Bajos)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Kasteel Ammersoyen
5324 JR Maasdriel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Heiligenweg
5324BJ Maasdriel

Oplaadpunt

Veldweg
5321JP Maasdriel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landgoed Groenhoven

Landgoed Groenhoven

Landgoed
Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen

Kasteel

Kasteel Ammersoyen was door de strategische ligging aan de Maa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marjory

op:

Hans

op:

Bart, Anders

op:

"Mooie route!"

 geplaatst op:

Erg mooie route. Af en toe moeten zoeken. Kleine bordjes. Stonden links en rechts van de weg. Soms te laag in het hoge gras. Omgeving en natuur prachtig!

"Leuke afwisselende route!"

 geplaatst op:

Leuke route, uitwaaien was het zeker. Sommige "kale" stukken vragen behoorlijk wat power. Met name de dijk van Zaltbommel naar Rossum vraagt de nodige energie. Dorpjes zijn leuk en zorgen voor wat vertier. Konden de auto prima parkeren aan de voet van de Maasdijk in Hedel. Een aanrader!

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Lange rustige weidse stukken en een paar leuke plaatsjes. Bij knooppunt 10 mist een verwijzing naar 64; hier eerst 68 volgen, vrij snel daarna volgt bordje 64

"Mooie prachtige route."

 geplaatst op:

Mag wel meer bordjes geplaatst worden. Af en toe goed moeten kijken. Wat ook een beetje stoort is de verschillende soorten bordjes. Klein en op lage paaltjes waar in deze tijd de struiken en gras behoorlijk hoog staan en dus moeilijk te zien. En dan weer de grote bordjes links en rechts van de weg en hoog en laag op lantaarnpalen.

"Ontspannen uitwaaien."

 geplaatst op:

Mooie route met veel afwisseling en mogelijkheden om te stoppen.

Lukas

op:

"Mooie route"

  op:

Ron

geplaatst op:

Mooie route door mooie natuur!!!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114902 | Toegevoegd op 11-6-2012 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding