Langs het kanaal

Fietsroute 114877

Aangeboden door:

3941 60

Omschrijving

Je start de fietstocht in Yerseke. En wie Yerseke zegt, denkt direct aan mosselen. In 1870 werd begonnen met de kweek van oesters. Daarvoor werden oesterputten gebouwd. Tevens ging het kweken van mosselen belangrijker te worden. In Yerseke staat de enige mosselveiling van Nederland. Bij knooppunt 85 steek je het kanaal door Zuid-Beveland over. Dit kanaal verbindt de Westerschelde met de Oosterschelde. Het begint in het zuiden bij Hansweert en eindigt in het noorden bij Wemeldinge. De aanleg van het kanaal startte in 1850 en het werd geopend in 1866. In de vorige eeuw was het kanaal een van de drukst bevaren routes in Europa. Sinds de aanleg van het Schelde-Rijn kanaal is het belang van het kanaal door Zuid-Beveland afgenomen. Onderweg kom je langs molen Kloetinge. De Kloetingse molen is een korenmolen aan de Kapelseweg vlak buiten Kloetinge. De molen heeft geen officiële naam. Het is een ronde bakstenen stellingmolen uit 1704 die in Zeeuwse traditie is gewit. De molen is gedekt met dakleer en heeft een gevlucht van 21,60/21,75 meter. Het is een beeldbepalende molen die op een verhoging in het landschap staat. Bij knoopunt 48 fiets je langs het 500 inwoners tellende Kattendijke. Het dorp is geliefd bij duikers vanwege de gunstige ligging aan de Oosterschelde. Door de afdamming van de huidige Deesche watergang, die u aan je rechterzijde passeert voor knooppunt 48, is het dorpje in de dertiende eeuw ontstaan. Bij Wemeldinge mondt het kanaal door Zuid-Beveland uit in de Oosterschelde. Tot 1992 moesten de schepen nog gebruik maken van de sluizen om naar de Oosterschelde te kunnen varen. Sinds 1992 is het mogelijk om direct door te varen. Er werd toen een nieuwe aftakking in gebruik genomen. Hier nemen we even een pauze bij Jachthaven Wemeldinge B.V. voordat we terug richting Yerseke het eindpunt van deze fietsroute.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

62
62 (Kettingweg, 4401AL, Reimerswaal, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

62
Jouw startpunt
Knooppunt 62
Kettingweg
4401AL Reimerswaal
Plan route naar startpunt

Tourist Shop Yerseke

Kerkplein 14
4401 ED Reimerswaal

Parkeerplaats

Korringaweg
4401NV Reimerswaal

kruiningen-yerseke

Stationsweg
4416PN Reimerswaal

VVV Wemeldinge op Camping Linda

Oostelijke Kanaalweg
4424BK Kapelle
+31 (0)113 62 12 59
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kloetinge

Kloetinge

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Geert

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114877 | Toegevoegd op 8-6-2012 | Laatst gewijzigd op 9-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding