Rondje Oisterwijkse bossen en Kampina

Fietsroute 114856

Aangeboden door:

8564 112

Omschrijving

Je zult zich geen moment vervelen tijdens deze prachtige fietstocht langs pittoreske plaatsjes in de omgeving van Oisterwijk. Geniet van de gevarieerde natuur in het Kampina natuurgebied en de Oisterwijkse bossen en vennen.

Historisch Berkel-Enschot
De fietstocht start aan de rand van Berkel-Enschot bij Landwinkel De Bollekens. Je vindt hier een breed assortiment versproducten, waaronder appels, peren, kersen, aardbeien, pruimen en bessen. Dat verse fruit gaat er goed in voor of na een fikse fietstocht! In Berkel-Enschot waren in de Eerste en Tweede Wereldoorlog veel soldaten ingekwartierd. Na de Tweede Wereldoorlog werd het een snelgroeiend dorp dat profiteerde van de Tilburgse textielindustrie. Vanuit Berkel-Enschot fiets je naar Oisterwijk.

Oisterwijkse Bossen en Vennen
Tijdens deze fietsroute kun je volop genieten van de natuur. De route vervolgt zich naar de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Een afwisselende bosgebied met sfeervolle vennen en verscholen heideveldjes. Overal zijn doorkijkjes en op veel bankjes kun je even wegdromen bij de vennen.

Kampinase Heide
De route wordt vervolgd waar je mee wordt genomen op ontdekkingsreis door de Kampinase Heide. De Kampina is Brabant zoals het ooit was: je vindt hier nog natte heide met vennen, loofbossen en blauwgraslanden. De Kampina telt tientallen vennen, net als de Oisterwijkse Bossen en Vennen. De meeste vennen ontstonden in de laatste ijstijd. Je vervolgt deze bosrijke route naar Lennisheuvel, Oirschot en je fietst ook nog langs natuurgebied Het Groene Woud, om vervolgens door de bossen weer terug te keren naar Berkel-Enschot.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Landwinkel De Bollekens
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Landwinkel De Bollekens
Enschotsebaan
5056 SR Berkel-Enschot
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Enschotsebaan
5056SX Tilburg

Tilburg

Spoorlaan
5038CG Tilburg

VVV Tilburg

Spoorlaan 434a
5038 CH Tilburg
013 532 37 23
Stuur een mail

Natuurpoort Groot Speijck

van Tienhovenlaan 4
5062 SK Oisterwijk
+31 (0)13 591 50 00
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen

Heisteeg
5062SK Oisterwijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Bollekens

Landwinkel De Bollekens

Streekproducten

Landwinkel De Bollekens is gelegen aan de rand van het pittore...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route, maar met onjuistheden."

 geplaatst op:

We hebben op 12 augustus 2018 deze route gefietst met de gesproken fietsnavigatie. Een mooie route, maar jammer genoeg niet altijd even duidelijk weergegeven, gelukkig hadden we een print van de route bij ons. Bij knooppunt 86 geen bordje 22 gevonden, Nagekeken op de kaart, links afgeslagen en inderdaad daar kwamen we na een paar honderd meter uit bij bordje 22. Zo ook even moeten zoeken naar bordje 77, stuitten op bordje 13, wat niet in de route voorkomt, wat blijkt bordje 77 staat om de hoek! Dit kan beter vinden wij. Vanaf bordje 21 bordje 60 volgen en je komt weer in Oirschot uit. Ook de fietsnavigatie mag gecorrigeerd worden, hoe vaak wij niet hoorden draai om, terwijl we goed fietsten. Maar de prachtige natuur maakte veel goed.

JJM BRAKHUIS, Overijssel (NL)

geplaatst op:

Deze tocht hebben we 5 augustus 2013 gefietst. werkelijk een schitterende tocht. echter onderweg meerdere onvolkomenheden, doordat de routenummering volgens de print uit de computer op sommige punten anders is. Erg jammer. op een bepaald punt worden alleen de nummers 16 en 17 aangegeven terwijl deze in zijn geheel niet in de route voorkomen, terwijl de werkelijke nummers volgens de beschrijving er niet zijn. op een ander punt op zoek naar nummer 88. Maar wel nummer 77, welke totaal niet in de beschrijving voorkomt. Op gevoel maar richting 77 en wat schetst onze verbazing na 200 meter wordt 88 aangegeven. Bij de volgende kruising ontbreekt 88 weer en wordt opnieuw alleen 77 aangegeven. Toch nr 77 gevolgd en komen uit bij 88 Rararara De rest van de route 45, 87 etc naar eindpunt klopt. Jammer van deze onvolkomenheden op zo'n mooie route. Onderweg meerdere fietsers aangetroffen met hetzelfde probleem. Advies aan de fietsers print naast de puntenroute ook de routebeschrijving uit zodat deze onderweg geraadpleegd kan worden. Hopelijk bevat deze geen fouten.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114856 | Toegevoegd op 6-6-2012 | Laatst gewijzigd op 19-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding