Rivierenroute Nederrijn

Fietsroute 114759

Aangeboden door:

9378 140

Omschrijving

Deze rivierenroute is een gevarieerde fietsroute vanuit Doorwerth die je meeneemt langs het prachtige rivierenlandschap. Aan de uiterwaarden kun je genieten van vele watervogels die in grote aantallen aanwezig zijn. De route verlaat Doorwerth om koers te zetten naar het dorp Renkum. In dit dorp kun je een bezoek brengen aan de korenmolen De Hoop (romp/restant) die in september 1944 fungeerde als oriëntatiepunt voor piloten in verband met de luchtlandingen voor de operatie Market Garden (Slag om Arnhem). Met de fiets- en voetveer steek je de Nederrijn over naar het dorpje Heteren. Nabij knooppunt 76, ten westen van het dorp bij het voornamelige Renkumse veer, ligt het spoorwegmuseum van de Gelderse Smalspoor Stichting (steenbakkerij randwijk gss). Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Na deze schitterende natuur vervolg je de weg van Oosterbeek naar Doorwerth waar je cultuur te wachten staat in de vorm van Kasteel Doorwerth. Tot deze prachtige omgeving behoren een aantal voormalige landgoederen. Ze liggen aan weerszijden van de Oude Oosterbeekseweg en hebben een lange, rijke historie, die nauw verweven is met die van Gelderland. Het zijn de Duno ten westen van Heveadorp en Hoog Oorsprong. Laag Oorsprong en de Zilverberg tussen Oosterbeek en Doorwerth. De huizen die de kernen van de landgoederen vormden zijn grotendeels bij de slag om Arnhem in 1944 verwoest en na de oorlog niet meer herbouwd. In de Doorwertsche waarden en tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom kun je een bezoek brengen aan het 13-eeuws Kasteel Doorwerth. Het kasteel is na verwoesting in de Tweede Wereldoorlog uit zijn as herrezen. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend landschap met bossen, akkers en weilanden. De route begint en eindigt bij Hotel Golden Tulip Arnhem Doorwerth. We raden je aan om hier te pauzeren, want de fietsvoordeelpas geeft recht op een leuke aanbieding bij dit hotel. Bij het Golden Tulip kan je genieten van een drankje of hapje, buiten op het terras of aan de bar, of een ontspannen overnachting om de volgende dag al fietsend de regio te ontdekken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

87
87 (Bennekomseweg, 6866GA, Heelsum, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

87
Jouw startpunt
Knooppunt 87
Bennekomseweg
6866GA Heelsum
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Ginkelseweg
6866DZ Renkum

Natuurinformatiecentrum De Beken (Staatsbosbeheer)

Nieuwe Keijenbergseweg
6871VS Renkum

VVV Renkum in Reisbureau VakantieXperts

Europalaan
6871BZ Renkum
0317 31 36 13
Stuur een mail

wolfheze

Johannahoeveweg
6874 Renkum

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Kasteel Doorwerth

M8 | Kasteel Doorwerth

Kasteel

Kasteel Doorwerth is een mooi voorbeeld van een waterburcht, w...

Meer informatie
Geen foto van Steenbakkerij Randwijk GSS

Steenbakkerij Randwijk GSS

Toeristische treinstation

Toeristische attractie waar je met oude treinen en spoorlijnen...

Meer informatie
Geen foto van Stichting Oosterbeekse Rijnoever

Stichting Oosterbeekse Rijnoever

Jachthaven

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114759 | Toegevoegd op 22-5-2012 | Laatst gewijzigd op 1-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding