Geheimen van de Bollenstreek

Fietsroute 114744

Aangeboden door:

8018 117

Omschrijving

Ontdek de geheimen van de Bollenstreek. Deze fietsroute neemt je mee door het molenrijke plassengebied bij Leiden en laat je kennis maken met de Romeinse geschiedenis van de streek. Je fietst door de duingebieden bij Katwijk en Noordwijk en langs de (in de voorjaar) kleurrijke bollenvelden. Midden in de Kagerplassen ligt het schilderachtige Kaageiland, met vele terrasjes aan het water. Onder het centrum van Valkenburg liggen zes of zeven oude Romeinse forten verborgen. In het Castellumplein zijn de contouren van het fort Praetorium Agrippinae met donkergrijze tegels gemarkeerd in het straatwerk. De bronzen doppen geven de loop van de Limes aan. Museum Oud Valkenburg toont een permanente tentoonstelling over het Romeinse erfgoed. Verzonken in de golven bij Katwijk ligt één van de best bewaarde geheimen van de Bollenstreek: de resten van de oude Romeinse nederzetting Lugdunum. Vanaf 1520 tot in de 17e eeuw kwamen restanten af en toe boven water of uit het zand tevoorschijn. De precieze locatie is echter nog altijd niet bekend. In het Katwijks Museum (Voorstraat 46, Katwijk) vind je alles over de geschiedenis van Katwijk en in museum Noordwijk (Jan Kroonplein 4, Noordwijk) over de geschiedenis van Noordwijk. Omringd door de bollenvelden geniet je in de voormalige kwekerij Koffie- en Theedrinkerij Noordwijk Buiten van een drankje met een heerlijk stuk zelfgebakken taart. Deze fietsroute wordt je aangeboden door Zuid Hollands Bureau voor Toerisme.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Sassenheim
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Sassenheim
Warmonderweg
2171AH Sassenheim
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Warmonderweg
2171AH Teylingen

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

VVV Warmond

Gemeentehaven 3
2361 CM Warmond
071 301 06 31
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Herberg Welgelegen

Herberg Welgelegen

Hotel

Herberg Welgelegen is een prachtige en rustieke oude villa aan...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Broekdijkmolen

Broekdijkmolen

Windmolen

De Broekdijkmolen in Warmond is een in 1862 gebouwde achtkanti...

Meer informatie
Geen foto van De Speelman (romp/restant)

De Speelman (romp/restant)

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Lawaaierige route met veel verkeer"

 geplaatst op:

Gemiste kans, we hadden het gevoel dat er veel mooiere routes uitgestippeld konden worden in deze regio. Veel grote banen en autowegen zeer aanwezig.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114744 | Toegevoegd op 16-5-2012 | Laatst gewijzigd op 1-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding