Rondje Borne, Zenderen, Het Stift

Fietsroute 114741

Aangeboden door:

11191 215

Omschrijving

Vanuit Zenderen begin je aan een tocht door een mooi stukje Twente. Zenderen is gelegen tussen grotere steden als Almelo en Hengelo en vormt dan ook een groene buffer tussen die steden. Dankzij de vele boerderijen springen vooral de vele weilanden in het oog, waar ‘s zomers veel koeien en schapen tevreden grazen. Je fiets door het buitengebied van de gemeente Borne dat zich kenmerkt door het heuvellandschap op de Zendersche Esch, de oude historie van Landgoed Weleveld en de meanderende Bornsebeek die haar weg baant door het Twentse coulisselandschap. Fietsers kunnen hun hart ophalen in Borne. De schitterende bossen en het natuurschoon van de landgoederen Twickel en Weleveld. Het natuurreservaat Het Molenven, een beschermd Overijssels landschap, is het bekijken meer dan waard. Wanneer we bij Fleringen komen gaan we langs de Fleringer Molen, Kasteel Herinckhave, ook een landgoed, en de watermolen. In de molen bevindt zich een koppel maalstenen, dat door waterkracht wordt aangedreven. De molen van Herinckhave is eigendom van de Stichting Overijsselse Kastelen, die hem in de zomermaanden eenmaal per maand openstelt voor het publiek. Het Stift ligt ook op de route. Een eeuwenoud plekje in Twente. Het Stift in Weerselo is een oud en beschermd dorpsgezicht, ontstaan in de12e eeuw. Van oorsprong is het een Benedictijnenklooster, dat later omgezet is tot een Stift. Onder Stift verstaat men een gebouw voor adellijke jonge dames die in kloosterlijk verband samen woonden en werkten. Er is in de loop der eeuwen veel veranderd op Het Stift. Zo is de oorspronkelijke gracht gedempt, is de kerk verbouwd en is de Stiftsschuur van een oude boerenstal omgebouwd tot een restaurant. Na vele jaren is Het Stift verlaten door de juffers. Tegenwoordig zijn de Stiftshuizen bewoond door particulieren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hertmerweg, 7625RH, Borne, Overijssel, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Borne
Hertmerweg
7625RH Borne
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Hertmerweg
7625PX Borne

VVV Borne

Marktstraat
7622CP Borne
074 265 72 00
Stuur een mail

Treinstation Borne

Parallelweg 1
7622 NB Borne

Erve Groot Buren

Bornsestraat 7
7495VL Ambt Delden
074 - 266 20 49
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen Herinckhave

Molen Herinckhave

Waterradmolen

De Molen van Herinckhave is een watermolen uit 1521. Deze mole...

Meer informatie
Geen foto van Herinckhave

Herinckhave

Kasteel

Eenvoudig bakstenen gebouw uit 1743 met een groot aantal toevo...

Meer informatie
Geen foto van De Fleringer Molen

De Fleringer Molen

Windmolen

De Fleringer Molen werd in 1846 gebouwd in Tubbergen. Op de pl...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route erg gevarieerd"

 geplaatst op:  

Route met molens bossen en daar ineens een mooi landhuis/kasteel. Wel af en toe minder comfortabele fietspaden. Zeker de moeite waard.

Koert

op:

"lastige knooppunten route natuur is mooi"

 geplaatst op:

kom je bij het eerste stuk bij het kanaal geen bord waar je heen moet links of rechts,het is rechts lastig om via de knooppunten te volgen bij 55 ook al zo.n zoekplaatje soms staan ze er niet op bv kp 87 daar staat 84 niet op de paal je moet dan eerst weer op de knooppunten kaart kijken om de richting te bepalen bij 14 in de stad moet je naar 12 om bij 64 te komen maar staat niet op de route.wij hadden de gps garmin touring die geeft een veel andere route bij kp 81 geeft het bord rechtdoor gps geeft links over de brug, zuuk het moar uut .

Familie, Anders

op:

null, Anders

op:

"Route twente"

 geplaatst op:

Leuke route, prima te rijden. Rede lijk vlak.

Theo, Overijssel

op:

"Mooie app"

  op:

Tom, Overijssel (NL)

op:

"Mooie route van genoten. Maar nr 55 geeft verwarring en"

 geplaatst op:

Mooie route van genoten. Maar nr 55 geeft verwarring, en vanaf 87 klopt het echt niet om naar 14 te komen!! Moet zijn. 83, 85, 84, 89, 12, 13, en dan 14. Met vriendelijke groet

"Mooie route van genoten. Maar nr. 55 geeft verwarring en"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114741 | Toegevoegd op 16-5-2012 | Laatst gewijzigd op 24-11-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding