Dorpenroute 't Gooi

Fietsroute 114694

Aangeboden door:

26978 367

Omschrijving

Loof- en naaldbossen, gemengde bossen, heide, grasland en unieke restanten van engen en meenten: ’t Gooi heeft een vrij uniek, gevarieerd landschap. De Utrechtse Heuvelrug loopt hier licht glooiend als een zandrug door het gebied, terwijl aan vooral weilanden de oost- en westzijde flankeren. Het is een zanderig, maar bosrijke regio met veel overgangen tussen hoger en lager gelegen gebied, wat een grote diversiteit aan vegetatie en diersoorten als gevolg. De bebouwing rukt op en natuurlijke plaatsen zoals het Naardermeer en het Goois Natuurreservaat krijgen bescherming van de overheid. ’t Gooi is een geliefde regio waarin veel prachtige villa’s worden gebouwd. Deze liggen verspreid over zes plaatsen die geen van allen een echt centrum hebben, maar samen vormen ze een soort parkstad. Het startpunt van de route is een parkeerplaats in Huizen. Je fietst door de nieuwbouwwijken van Huizen naar de rand van de stad. Een groen, heuvelachtig landschap strekt zich voor je uit, dat geleidelijk aan overgaat in vlakke weilanden. De dijk langs de waterrijke Noordpolder Te Veld loopt in een rechte lijn naar Eemnes. Aan deze dijk liggen rechts verschillende gezellige boerderijen, terwijl je links in de verte de rivier de Eem ziet lopen. De route leidt naar het hart van het kleine stadje Eemnes en wanneer je verder fietst, ga je richting de Gooise Heide. Prachtige, moderne villa’s van het stadje Laren tekenen sterk af tegen de cultuurhistorie die de grenspalen uit de 18e eeuw langs het fietspad aangeven. Je komt aan bij de Zuiderheide, terwijl je om Blaricum heen fietst. Door de heide fiets je richting het noorden, waar je oeroede grafheuvels ziet liggen. De grafheuvels zijn de laatste rustplaats van onze vooronders die ongeveer 4000 jaar geleden, in de steen- en bronstijd, in dit gebied leefden. Je fietst via de bebouwde kom van Blaricum, waar nog veel oude boerderijen bij elkaar een sfeervol beeld schetsen, terug naar Huizen. Vlakbij de parkeerplaats raden wij je aan na te genieten en uit de rusten van je fietstocht bij restaurant De Haven van Huizen. Met een mooi uitzicht op het water kan je op één van de prachtige terrassen aan het water of in de beschutte tuin genieten van een heerlijk wijntje en je honger stillen. Deze fietsroute wordt je aangeboden door RBT Gooi & Vecht. Voor alle toeristische informatie over de regio Gooi & Vecht zie de officiële VVV website van de regio www.gooivecht.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (1271GM, Huizen, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
1271GM Huizen
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Havenstraat
1271AD Huizen

Richard Fokker Tweewielers

Brink 23
1354 HL Almere
+31 (0)365 40 50 62
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad
1358AB Almere

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Grand CafeÌ? Eemland

GrandCafé-Boutique Hotel Eemland

Hotel

Grandcafé-Boutique Hotel Eemland ligt aan de rand van ’t Gooi ...

Meer informatie
Grand CafeÌ? Eemland

GrandCafé-Boutique Hotel Eemland

Restaurant

Grandcafé-Boutique Hotel Eemland ligt aan de rand van ’t Gooi ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Grafheuvel

Grafheuvel

Grafheuvel

In de Bronstijd bleven mensen sommige doden (ongeveer 15% van ...

Meer informatie
Geen foto van Huizer Museum

Huizer Museum

Museum

Daarom is VVV zo'n goed idee. Voor de leukste fietsroutes moet...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route, heel gevarieerd"

 geplaatst op:

Uitgebreid met 80, 79, 78 en dan 77

Hans, Anders

op:

Anneke

geplaatst op:

Waren bij sommige knooppunten weinig borden

"De omgeving heel mooi alleen de navigatie zeer slecht."

  op:

Kees

op:

Bart

op:

"Dorp route 't gooi."

 geplaatst op:

Mijn ervaring vandaag met routenummer 114694 dan valt mij het volgende op. Er zitten namelijk route stukken bij waarbij je die 2 kanten op kan fietsen. Met de app is dat niet prettig fietsen. Verder vind ik de route.nl app heerlijk om mee te fietsen.

Martijn

op:

"Klopt niet als op een ander nummer in sprinkt"

  op:

Monique, Noord-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 114694 | Toegevoegd op 16-5-2012 | Laatst gewijzigd op 27-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding