Napoleon route Den Helder

Fietsroute 1110425

Aangeboden door: Visit Wadden

910 20

Omschrijving

Met aan drie kanten zee, kent Den Helder een unieke ligging. Napoleon zag in 1811 deze plek langs de kust als het “Gibraltar van het Noorden” en stationeerde er de marinevloot.
Voor de verdediging van de oorlogshaven liet Napoleon een aantal forten bouwen: fort Kijkduin, fort Erfprins, fort Dirksz Admiraal en fort Oostoever. Deze forten werden later verbonden door een liniedijk, samen vormen ze de Stelling van Den Helder.
Wandel mee in de voetsporen van Napoleon en maak kennis met het militaire inzicht van één van de grootste strategen die Europa heeft voortgebracht. Noordhollands Dagblad, Regio VVV Kop van Noord-Holland en Zeestad CV/BV hebben over de historische verdedigingswerken een wandelroute van ongeveer 11 km uitgezet: ‘t Ommetje Den Helder.
Langs de weelderig begroeide route ontdekt u diverse bouwwerken uit de tijd van Napoleon, Nederlandse verdedigingswerken, maar ook vele Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Deze wandelbrochure vormt voor u de wegwijzer. Naast de stapsgewijze uitleg van de te volgen route, met op de middelste pagina een overzichtelijke kaart, krijgt u interessante historische ‘weetjes’ aangereikt. ‘t Ommetje is gemarkeerd met houten paaltjes, waarop de keizerlijke arm van Napoleon de te volgen richting aangeeft; bij nummering op de kaart wordt in dit boekje informatie gegeven over de bezienswaardigheden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N52.9544, E4.7466
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Parkeerplaats

Marsdiepstraat
1782DM Den Helder

Landbouwstraat

Polderweg 166A
1782EC Den Helder
0223 - 695555
Stuur een mail

den helder

Parallelweg
1781EA Den Helder

VVV Den Helder / Willemsoord

Willemsoord
1781BW Den Helder
0223 61 61 00
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1110425 | Toegevoegd op 20-6-2019 | Laatst gewijzigd op 25-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding