Drentse Fiets4Daagse - Fietsroute 40 km

Fietsroute 1107466

Aangeboden door:

606 28

Omschrijving

De route gaat vandaag over de Vossebelt, een buurtschap van Coevorden, richting Dalerpeel. Hier vindt men nog een aantal kleinere en grotere hoogveengebieden die vrij zeldzaam zijn in Nederland. Vervolgens gaat het richting De Krim. Een veenkoloniaal streekdorp. Het kanaal, de Lutterhoofdwijk, is omstreeks 1866 gegraven. Na De Krim gaat de 30 km richting Anerveen en de 40- en 60 km buigen af richting Oud Lutten. U fiets ondertussen in de provincie Overijssel. Oud Lutten wordt voor het eerst vermeld in een oorkonde van graaf Otto van Bentheim uit 1259.

Gaat u de 60 km fietsen dan komt u aan de rand van het recreatiegebied de Oldemeijer langs. Dit is een bosrijke omgeving aan de zuidkant van Hardenberg. Hier vindt u verschillende campings en bungalowparken. De 40- en 60 km komen gezamenlijk door het stadje Gramsbergen. In 1442 kreeg het stadsrechten. De straat met de langste straatnaam van Nederland bevindt zich in Gramsbergen: de Burgemeester Baron van Voerst van Lyndenstraat heeft (met spaties) 46 karakters. Na Gramsbergen fiets u door de buurtschappen Holtheme en De Haandrik. U komt dan bij de snelweg N34 uit. Deze is tussen Coevorden en Hardenberg aangepast met ongelijkvloerse kruisingen. Hierdoor kunnen we nu zonder gevaar van de ene naar de andere kant fietsen. Alle routes komen hier weer samen. U fiets een klein stukje door Coevorden en gaat dan weer richting Dalen waar u nog even rustig kunt nagenieten op een van de vele terrassen in het centrum. Ook zal er live muziek aanwezig zijn.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Drentse Fiets4Daagse

Ontdek al het moois in Drenthe vanaf je pedalen met de Fiets4Daagse. Kies uit een van de acht startplaatsen en ga lekker op pad door het Drentse landschap. Je kunt zelf kiezen of je één dag, meerdere dagen of zelfs alle vier de dagen meefietst. Tijdens dit evenement worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd rondom de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hoofdstraat, 7751 GC, Dalen, Drenthe, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Dalen
Hoofdstraat
7751 GC Dalen
Plan route naar startpunt

dalen

Kymmelskampen
7751GE Coevorden

Parkeerplaats

Burgemeester Fonteinstraat
7751DC Coevorden

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Henk, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1107466 | Toegevoegd op 17-6-2019 | Laatst gewijzigd op 8-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding