Europaradweg R1 (D3)

Fietsroute 1084287

Aangeboden door:

979 3

Omschrijving

Europaradweg R1 (D3)

De Europaradweg R1 is een van de belangrijkste en meest bekende lange-afstandsroutes van Europa, waar elke fanatieke fietser al eens een stuk van heeft meegepikt. Van het Franse Boulogne-sur-Mer tot aan St. Petersburg loopt de route met ruim 3500 kilometer door negen verschillende landen, waarvan 940 kilometer door Duitsland. Vanaf de Duits-Nederlandse grens loopt de route via het Münsterland, het Teutoburgerwoud via de Harz door Dessau en Wittenberg verder richting Berlijn. Hiermee slingert de route ongeveer 260 kilometer door Saksen-Anhalt.

Vanaf de Harz, aan de voet van de legendarische Brocken, brengt de D3 je naar de bonte stad Wernigerode. In Thale maak je kennis met het unieke Bodetal. Eenmaal de Harz achter je gelaten bereik je via een aantal pittoreske dorpjes de Bauhausstad Dessau-Roßlau. Via het Gartenreich Dessau-Wörlitz kun je verder fietsen naar de Lutherstad Wittenberg. Vanaf de grens met Brandenburg loopt de route weer verder richting Potsdam.

Wij raden je aan de route van west naar oost te volgen, de hele route is goed bewegwijzerd en uitgebouwd. In Saksen-Anhalt kun je kiezen uit zes etappes van de R1/D3; Ilsenburg-Thale door de Harz, Thale-Gatersleben door Anhalt, Gatersleben-Bernburg met veel meren en kastelen, Bernburg-Dessau voor de Bauhausliefhebbers, Dessau-Wittenberg voor nog meer cultuur en ten slotte Wittenberg-Fläming.

Meer informatie vind je op www.sachsen-anhalt-tourismus.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N51.8861, E10.6460
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Information Radweg R1

Jungborn-Platz
38667 Bad Harzburg

Jungborn-Platz
38667 Bad Harzburg

Stapelburg

38871 Stapelburg

Touristinformation

Marktplatz
38871 Ilsenburg

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Wat een drukke rotroute"

 geplaatst op:

Veel langs drukke wegen. Weinig natuur. Van plaats naar plaats.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1084287 | Toegevoegd op 28-5-2019 | Laatst gewijzigd op 28-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding