Dendermonde Fietsroute

Fietsroute 1056285

Aangeboden door:

4983 66

Omschrijving

Tussen Schelde en Dender ligt een prachtig stuk natuur waar het water nooit veraf is. We fietsen langs sluizen en bruggen, natte weilanden en stemmige dorpjes, en strekken de kuiten op een terrasje aan het Donkmeer. Kers op de taart is de overtocht met het veer bij Appels, van waar we langs de oevers van beide rivieren opnieuw koers zetten naar Dendermonde.

De stad waar de Dender in de Schelde uitmondt, ademt geschiedenis. De middeleeuwse gebouwen op en rond de Grote Markt getuigen van een rijk verleden dat verder leeft in folkloristische evenementen als de tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang en de jaarlijkse reuzenommegang Katuit, waarbij gildereuzen Indiaan, Mars en Goliath door de stad worden gedragen. Tradities om trots op te zijn, want zowel het begijnhof, het belfort als de ommegang dragen de status van Werelderfgoed. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kreeg de stad het zwaar te verduren. Bij de opmars door België legde het Duitse leger het centrum volledig in de as. Vandaag is Dendermonde de meest swingende van alle Dendersteden: het Jazz Centrum Vlaanderen en de Honky Tonk Jazz Club zijn al meer dan veertig jaar lang gevestigde waarden binnen de Europese jazzscene.

Dè specialiteit in Scheldeland is paling, en dat merk je aan de vele palinghuizen langs deze route. Dendermonde is echter een stad apart. Hier eet je Dendermondse kop, een lokale delicatesse op basis van buikspek en sappig vlees uit runds- en varkenskop, die zich het best laat genieten op een sneetje bruin brood met een dun laagje mosterd. Minder avontuurlijk, maar minstens even lekker, is Dendermondse Witten, een goed “gevleesd” lokaal konijn, gemarineerd in streekbier, bijvoorbeeld een Vicaris Generaal, een dubbel bier van hoge gisting van de Dendermondse brouwerij Dilewyns.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

91
91 (Veerstraat, 9200, Dendermonde, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

91
Jouw startpunt
Knooppunt 91
Veerstraat
9200 Dendermonde
Plan route naar startpunt

Jazz Centrum Vlaanderen

Leopoldlaan
9200 Dendermonde
+32 52 52 04 66
Stuur een mail

Grootzand
9200 Dendermonde

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1056285 | Toegevoegd op 24-4-2019 | Laatst gewijzigd op 2-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding