Rotkäppchenland Bahnradweg

Fietsroute 1036900

Aangeboden door:

195 2

Omschrijving

Het fietspad Rotkäppchenland verbindt het magische landschap van de Schwalm met de Fuldatal in Niederaula. Ervaar op het ongeveer 60 km lange fietspad van Neustadt (Hessen) naar Niederaula de fascinerende uitzichten op natuur en landschap. Historische treingebouwen, spoorbruggen, spoorwegborden en borden zijn net zo opvallend als moderne kunstwerken onderweg.


Het pad voert door mooie weidevallen en bossen, onder oude spoorbruggen en biedt een prachtig uitzicht! Zonder veel moeite kun je gemakkelijk bergopwaarts fietsen op de voormalige spoorlijn en het hoogste punt van het fietspad op Olberode-station bereiken. Onderweg zijn kleine dorpjes en stadjes zoals Neukirchen of Schwalmstadt.

Van Schwalmstadt-Treysa naar Oberaula-Wahlshausen voert het fietspad langs de route van de voormalige "Knüllwaldbahn" door weilanden en bossen, dorpen en vakwerksteden. De aanleg van het fietspad is op een voormalige spoorlijn, er zijn slechts zachte stijgingen en afdalingen met een maximum van 2,8 procent. Zo is het fietspad Rotkäppchenland comfortabel om te rijden en ook ideaal voor familie-uitstapjes. Zonder veel moeite bereik je het hoogste punt van de Bahnradweg (420 meter) bij het station Olberode en geniet je vervolgens van een mooie, ontspannen afdaling. Historische spoorweggebouwen, spoorbruggen, spoorwegborden en borden zijn net zo opvallend als kunstwerken en fascinerende uitzichten op natuur en landschap. Rustplaatsen, biertuinen en restaurants nodigen je uit voor een pauze.

Vanuit Oberaula-Wahlshausen wordt het fietspad van de spoorlijn door het Aulatal naar Niederaula geleid. Vanaf daar kun je het festivalstadje Bad Hersfeld bereiken op het Fulda-fietspad. Een 200 kilometer lange tocht voert over de spoorweg fietspad Rotkäppchenland, de Schwalm-fietspad, de Eder en de Fulda fietsroute is er een om een arrangement te boeken van twee of drie nachten.

Het gedeelte tussen Schwalmstadt en Neustadt (Hessen) is nu voltooid en goed bewegwijzerd. De rail fietspad Rotkäppchenland begint nu Neustadt (Hessen) en leidt tot een nieuw fietspad - deels parallel aan de hoofdweg gedeeltelijk economische wijze - door de wijk Neustadt Momberg volgens Schwalmstadt-Treysa.

De bussen van de NVV-lijn 470 fietsen van april tot november langs het fietspad Rotkäppchenland. Ze rijden dagelijks van Schwalmstadt-Treysa naar Kirchheim en Bad Hersfeld. Informatie en tijdschema: www.nvv.de

Het Rotkäppchenland-spoorwegfietspad is geïntegreerd in het Duitse derdeketen-routenetwerk als onderdeel van de D4-route, die loopt van west naar oost, van Aken naar Zittau. Ook de fietsroute Duitse eenheid, die de voormalige hoofdstad Bonn verbindt met de federale hoofdstad Berlijn, voert over het fietspad Rotkäppchenland.

Ook de fietsroute Duitse eenheid, die de voormalige hoofdstad Bonn verbindt met de federale hoofdstad Berlijn, voert over het fietspad Rotkäppchenland. Schwalmstadt-Ziegenhain is nu een modern Radstätte die aanbieden langs het fietspad Duitse eenheid niet alleen bescherming tegen het weer en een rustplaats, maar vormen een moderne touch screen informatie bij de hand WLAN en zorgen voor oplaadmogelijkheden, gereedschappen, luchtpomp unit en zorgen voor stromend water.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Willingshäuser Straße, 35279, Neustadt, Hessen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Neustadt
Willingshäuser Straße
35279 Neustadt
Plan route naar startpunt

Neustadt (Kreis Marburg/Lahn)

Am Bahndamm
35279 Neustadt

Marktstraße
35279 Neustadt

Wanderwege in und um Neustadt

Hindenburgstraße
35279 Neustadt

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1036900 | Toegevoegd op 28-3-2019 | Laatst gewijzigd op 1-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding