Leipzig-Elbe-Radroute

Fietsroute 1035908

Aangeboden door:

2979 15

Omschrijving

De verbinding tussen de stad Leipzig en de populaire Elbe-fietsroute wordt gegarandeerd via de 80 kilometer lange fietsroute Leipzig-Elbe. Langs de route wisselen de dorpen en de landelijke schoonheid elkaar af. Brede weiden, bossen, vijvers en charmante rivierweiden domineren het beeld.

Talrijke windmolens, prachtige kastelen en interessante dorpskerken langs de route, die voornamelijk op een landweg met weinig verkeer loopt. Bijzonder aantrekkelijk zijn de delen van de route die de fietser door de Dahlener Heide leiden, waar bossen worden afgewisseld met idyllische vijvers. 

Daartussenin biedt het aangelegde park van Schloss Machern, dat Carl Graf von Lindenau in 1782 creëerde, net zoveel afwisseling als de talrijke Saksische dorpskerken van de historische stad Wurzen, waarvan de molens van veraf te zien zijn. Over het algemeen heeft het waterrijke gebied een aantal molens - evenals vele mogelijkheden om een pauze te nemen bij bosbaden en meren.

De fietsroute begint in Leipzig. Rijd verder richting Brandis, waar de buitenste-groene ringfietsroute en de Parthe-Mulde-fietsroute worden doorkruist. 

De fietsroute fietspad loopt naar Wurzen. In Wurzen is er een verbinding met de Mulderadweg tussen Grimma en Muldenstein. De route gaat verder via Lossatal en Dahlen naar Schirmenitz. Onderweg kruist de Dahlener Heide-fietsroute in Schildau de fietsroute Leipzig-Elbe.

Explorers tips:

  • Versterkte kerk in Beucha
  • Kasteel en aangelegde tuin in Machern
  • St. Mary's Cathedral in Wurzen
  • Bockwindmühle in Kühnitzsch
  • Boerenmuseum in Schmannewitz
  • Bockwindmühle in Zeuckritz

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Leipzig Tourismus

Een stad met flair als geen ander Hier komt de geschiedenis tot leven, hier kunt u zowel van kunst als van de natuur genieten. Deze wereldstad in de deelstaat Saksen is gedurende haar bijna duizendjarige bestaan onder veel namen bekend geworden: muziek- en beurzenstad, heldenstad en stad van de vreedzame revolutie, klein Parijs, Pleiß-Athene of ook wel Venetië van het noorden. Leipzig heeft voor elk wat wils: culturele hoogstandjes voor muziek- en kunstliefhebbers, traditionele cafés en restaurants, winkelen in de historische hofjes en winkelgalerijen, uitgebreide voorzieningen voor een dagje ontspannen en natuurlijk een gevarieerd uitgaansleven. Leipzig leeft meer dan ooit!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Tröndlinring, 04109, Leipzig, Saksen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Leipzig
Tröndlinring
04109 Leipzig
Plan route naar startpunt

Höfe am Brühl

Am Hallischen Tor
04109 Leipzig

Tourist-Information Leipzig

Katharinenstraße 8
04109 Leipzig
0341 7104260

Leipzig Markt

Markt
04109 Leipzig

Thomaskirche #17

Dittrichring
04109 Leipzig

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1035908 | Toegevoegd op 26-3-2019 | Laatst gewijzigd op 30-3-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding