wijngaard-fietsroute langs wijngaarden en POP_UP restaurant mes Amis

Fietsroute 1015045

Aangeboden door: ilsetta

177 4

Omschrijving

Wijnspijs POP-UP restaurant van 25 t/m 16 juni 2019.Een culinaire wijnbelevenis van restaurant Mes Amis.
Te midden van de wijnranken zal een tijdelijke paviljoen verrijzen, waar u van de mooiste regionale wijnspijs-creaties kunt genieten.

Ten zuiden van het station Houthem-Sint Gerlach is een wijngaard, waarvan de wijnstokken in 2018 zijn geplant.
Het stationsgebouw van station dateert uit 1903, het is het enige overgebleven houten stationsgebouw van Nederland. In 1938 werd het verbouwd. Hier kunt u fietsen huren. 

Château St. Gerlach wordt omgeven door een prachtig park met beelden, een wijngaard, een bijenstal, een boomgaard met appelbomen die in het voorjaar in bloei staan en waar in het najaar volop appels aan groeien en een rozentuin. De kerk parochie Sint. Gerlach is zeker de moeite waard voor een bezichtiging. De Fresco schilderingen en de spectaculaire mozaïekwerk zijn bewonderenswaardig.

Wijngaard Slavante is de oudste wijngaard van Nederland. De ligging van de wijngaard is langs de Maas op de oostheling van de Pietersberg. Bij het Grand-café kunt u heerlijke streekgerechten nuttigen.
Er zijn rondleidingen en wijnproeverijen mogelijk.

Het monumentale wijngoed Hoeve Nekum ligt vlakbij Maastricht, in het schitterende Jekerdal,. Deze hoeve wordt sinds 1934 bewoond door de familie Bollen. Sinds 1988 staan er wijnstokken op de landerijen van Hoeve Nekum.
Van de geoogste druiven worden met de modernste techniek witte en rode wijnen gemaakt, die bij diverse keuringen prijzen gewonnen hebben. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan Hoeve Nekum.

De Apostelhoeve is een wijngaard dat gelegen is aan de rand van de stad Maastricht. Dicht bij de grens met Kanne. De Apostelhoeve ligt heel mooi op de Louwberg. Aan de andere kant van de Sint-Pietersberg.?In het Jekerdal werd tot ‘de kleine ijstijd’, vanaf de middeleeuwen wijnstokken verbouwd. In 1970 werd er weer een wijngaard aangelegd. ?Na een gunstig seizoen van 2018 verwacht de wijnbouwer meer dan 100.000 flessen te kunnen produceren?De bodem bestaat uit Mergel en kiezel met als toplaag löss. Hier worden de druivenrassen Riesling, Auxerrois, Rivaner en Pinot Gris geteeld. ?De stijl van de wijn is een frisse witte wijn met mineraal achtige aroma. 

In Cadier en Keer liggen de wijnkelders van Sauter. Onder het gebouw liggen de grotten, waar wijnen opgeslagen liggen. In wijnhuis sauter is het promotiecentrum van voor Limburgse wijn gevestigd. Hier kun je Limburgse kopen of en een wijnproeverij of wijnreis boeken,

Wijnrestaurant Mes Amis is gespecialiseerd in wijn-spijs combinaties. Zij kiezen eerst de regionale wijnen van het seizoen en bedenken daar de juiste gerechten bij. Dat ervaart u in hun populaire wijnarrangementen. Kiest u liever zelf een wijn uit? Dan zijn er 20 verschillende regionale wijnen per glas.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

houthem-st. gerlach (Stationsweg, 6301JH, Valkenburg aan de Geul, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
houthem-st. gerlach
Stationsweg
6301JH Valkenburg aan de Geul
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Onderstestraat
6301JZ Valkenburg aan de Geul

Watertap: gratis water voor onderweg

Plenkertstraat 50
6301GM Valkenburg

VVV Limburg winkel Valkenburg

Theodoor Dorrenplein
6301DV Valkenburg aan de Geul
043 609 85 00
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Apostelhoeve

Apostelhoeve

Wijngaard
Geen foto van Bastion Waldeck

Bastion Waldeck

Bezienswaardigheid
Geen foto van Slavante

Slavante

Wijngaard
Geen foto van Hoeve Nekum

Hoeve Nekum

Wijngaard

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

ilsetta

geplaatst op:

Heerlijk dineren? Restaurant Mes Amis is een aanrader. Tongersestraat 5, 6211LL, Maastricht, Limburg, Nederland

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1015045 | Toegevoegd op 24-1-2019 | Laatst gewijzigd op 6-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding