Montferland: hoogtepunt van de Achterhoek!

Fietsroute 1007853

Aangeboden door:

1000 45

Omschrijving

In Montferland waan je je even in het buitenland. Bosrijke heuvels worden omringd door goudgele akkers en bloemrijke weiden. Alleen de vele molens verklappen dat je in Nederland bent. De natuur en cultuurhistorie nodigen uit tot een fiets-tocht door deze prachtige gemeente.

Eyecatchers bewonderen
Vele bezienswaardigheden in deze omgeving, zoals Kasteel Huis Bergh en de Grafelijke Korenmolen, stammen nog uit de tijd van de heren en graven Van den Bergh. Deze historische gebouwen behoren vandaag de dag nog altijd tot de absolute eyecatchers van Montferland en zijn een bezoek meer dan waard. Sinds 2016 heeft Montferland ook haar eigen uitkijk-toren, bovenop de Hulzenberg in Stokkum. Deze markante toren is volledig gebouwd met hout uit het omliggende Bergherbos en het geeft je een prachtig uitzicht over Montferland, de Duitse Eltenberg en zelfs de Veluwezoom! Wil je tijdens het fietsen afstappen om de uitkijktoren zelf te beklimmen? Op 800 meter van knooppunt 85, langs het betonnen fietspad aan de Oude Eltenseweg in Stokkum, staat een houten wegwijzer met de tekst ‘Uitkijktoren Hulzenberg’. Via een recht bospad kom je na zo’n 500 meter uit bij de toren! Volg deze route over het knoop-puntennetwerk om al dat moois met eigen ogen te zien.

Heuvels beklimmen
Deze afwisselende fietstocht voert je door het buitengebied, maar ook dwars door de bossen van Montferland. Ook beklim je de Drieheuvelenweg en de Muur van Zeddam, die onderdeel waren van het NK wielrennen in 2017.

Verder op pad
Ook mountainbikers, ruiters en wandelaars halen hun hart op in het mooie Montferland! Je vindt er een uitdagende mountainbikeroute, een grensoverschrijdend ruiternetwerk en diverse bewegwijzerde wandelroutes. Kijk voor meer inspiratie op vvvmontferland.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant de Bourgondiër (Arnhemseweg, 7037 CX, Beek Gem. Montferland , Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant de Bourgondiër
Arnhemseweg
7037 CX Beek Gem. Montferland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sint Jansgildestraat
7037AX Montferland

Bezoekerscentrum Bergherbos

Peeskesweg
7037CG Montferland

didam

Stationslaan
6942EG Montferland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes249.png

Restaurant de Bourgondiër

Fietscafe

Restaurant De Bourgondiër in het Montferlandse Beek is het ide...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1007853 | Toegevoegd op 13-12-2018 | Laatst gewijzigd op 19-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding