Vanuit Veurne op pad langs de kust

Fietsroute 1005933

Aangeboden door:

2032 42

Omschrijving

Deze route neemt je mee vanuit Veurne door een zeer gevarieerd landschap. Geniet onderweg van het uitzicht op zee, klim dwars door duinen en toer door gezellige dorpjes in het binnenland. In ieder plaatsje vind je verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Er valt dus genoeg te ontdekken tijdens deze tocht.

Van museum naar museum

Veurne vormt het startpunt van deze route. Hier kun je een kijkje nemen bij het Bakkerijmuseum of het museum ‘Vrij Vaderland’ waar je meer leert over het laatste stukje onbezet België tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je beleeft hier het verhaal achter het front. Na dit culturele uitstapje is het tijd om op de fiets te stappen in de richting van de kust. Je doet achtereenvolgens St-Idesbald, Koksijde en Oostduinkerke aan. In St-Idesbald vind je het Paul Delvauxmuseum. Maak hier kennis met een grote collectie van deze kunstenaar. Even verderop maak je een klimmetje op de hoogste duinen van de Belgische kust en fiets je door het natuurgebied Doornpanne.

Terug naar Veurne
Nog geen genoeg van alle bezienswaardigheden? Breng dan een bezoekje aan het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Vervolgens fiets je verder door onder andere de polderdorpjes Avekapelle en Steenkerke. Uiteindelijk kom je weer uit in Veurne op het punt waar je je tocht ook begonnen bent.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Veurne (Grote Markt , 8630, Veurne, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Veurne
Grote Markt
8630 Veurne
Plan route naar startpunt

Grote Markt

Veurne

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Veurne

Toerisme Veurne

Bezoekerscentrum

Een bezoek aan Veurne vergeet je niet snel. Op weg naar je vak...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Peter

op:

Liliane

op:

Toerisme Veurne, West-Vlaanderen

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1005933 | Toegevoegd op 28-11-2018 | Laatst gewijzigd op 11-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding