Fietsen in Westerwolde

Fietsroute 1003827

Aangeboden door:

469 21

Omschrijving

Fietsen in Westerwolde is een ontdekkingsreis door een van de meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland. Met de wind in de haren over de hei, langs prachtige beekdalen via het bos naar sfeervolle dorpen.

Starpunt: Sellingen
Het startpunt van deze route is Restaurant De Ruiten Aa/ De Bronzen Eik in Sellingen. Het restaurant staat bekend om de seizoensgebonden, regionale gerechten. Het ideale startpunt om vanuit hier de omgeving van Sellingen te ontdekken. Sellingen is een esdorp dat ontstond in de middeleeuwen. Het is een langgerekte plaats met dorpse huizen en mooie boerderijen. Vanuit het restaurant vertrek je in noorderlijke richting naar Bourtange.

Vesting Bourtange
Vlakbij de Duitse grens in Westerwolde vind je de vesting Bourtange. Dit is een uniek historisch verdedigingswerk. Je waant je even terug in de tijd als je hier aan voorbij fietst. Maak kennis met de vesting die nooit werd ingenomen. Opvallend aan de vesting is de vorm: het is namelijk een vijfhoek. Het huidige Bourtange is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742 en geeft een compleet beeld van hoe de vestingstad er toen bij moet hebben gelegen.

Fietsen langs het water
Vanaf de negentiende tot ver in de twintigste eeuw zijn de heidevelden en veengebieden van Westerwolde ontgonnen. Hier zie je hedendaags nog steeds de sporen van. Vanuit Bourtange fiets je verder naar Veelerveen. Door de groene en bosrijke omgeving van Ter Wupping en Sterenborg fiets je langs het water naar Ter Maarsch. Via Mussel en Musselkanaal fiets je weer terug naar Sellingen. Musselkanaal is een lintdorp. Het dorp ligt in het verlengde van Stadskanaal.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant De Ruiten Aa/ De Bronzen Eik (Zevenmeersveenweg, 9551 VT, Westerwolde, Groningen, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant De Ruiten Aa/ De Bronzen Eik
Zevenmeersveenweg
9551 VT Westerwolde
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Zevenmeersveenweg
9551VW Vlagtwedde

Parkeerplaats

Zevenmeersveenweg
9551VW Vlagtwedde

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Restaurant De Ruiten Aa De Bronzen Eik

Restaurant De Ruiten Aa/ De Bronzen Eik

Restaurant

Restaurant De Ruiten Aa staat bekend om de verse regionale sei...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Overwegend mooie route met saaie en onduidelijke stukken"

 geplaatst op:

De route is mooi maar een paar delen zijn saai. De route door Musselkanaal is lelijk, saai en voegt absoluut niks toe, tenzij je nieuwbouwwijken en een crematorium interessant vindt. Bewegwijzering is erg onduidelijk. Knooppunt 48 bestaat niet, dat moet zijn knooppunt 97. Tip: blijf van knooppunt 53 naar 26 aan de oostkant van het kanaal rijden. De westkant is grotendeels onverhard met mul zand. Het stuk van knooppunt 54 naar 26 is saai en vooral langs een doorgaande weg met druk vrachtverkeer. Geen aanrader.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1003827 | Toegevoegd op 15-11-2018 | Laatst gewijzigd op 23-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding